BURSA HABERLERİ:
Sedat Yalçın projelerini anlatmaya devam ediyor

5 ayrı medeniyete ev sahipliği yapan Bursa’nın sosyal gelişim açısından ileri düzeyde bir şehir olması gerektiğini vurgulayan Sedat Yalçın; Bursa’nın çevre ve doğal kaynaklar açısından gelişmiş bir şehir olduğunu ifade ederek; “Şehri büyütürken, yenilerken, dönüştürürken, çevre ve doğal kaynakların üzerinde çok büyük bir hassasiyetle durmamız gerekiyor. Kenti hangi vizyonla yöneteceğinizi tespit etmeniz gerekir” dedi.
“Kentsel gelişimle ilgili önemli adımlar atacağız”
Bursa’yı yönetenlerin güçlü ve gelişime açık bir Kent Vizyonuna sahip olması gerektiğine dikkat çeken Sedat Yalçın; Bursa’nın teknoloji ve kalifiye iş gücü açısından gelişmiş bir şehir olmasını istediklerini belirterek şunları söyledi:
“Kent ekonomisi açısından yüksek katma değerli ve nitelikli istihdamı olan bir şehir hedefliyoruz. Bursa’nın akıllı bir şehre ulaşmasını, kentte yönetim kalitesinin iyileştirilmesini arzu ediyoruz. Daha kaliteli, daha nitelikli bir kent yönetimi olsun istiyoruz. Kentsel gelişim ve kentsel dönüşümle ilgili birçok faaliyeti yürütmek ve kentsel planlama için önemli adımlar gerek. Bu bağlamda kent ekonomisini çok boyutlu değerlendireceğiz. Kent ekonomisinin her seviyede insanın pay aldığı bir mekanizmaya dönüşmesini amaçlıyoruz.”
“Yeşil bina konseptine uygun yapılar inşa edeceğiz”
Bursa’yı yaşanabilirlik odaklı bir kent olarak tasarlayacaklarını dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın; kentin sürdürülebilirlik kültürüne sahip olması gerektiğine dikkat çekerek; “Çocuklarımıza, torunlarımıza bu şehri bırakacaksak belli özelliklerde bırakmalıyız. Şehri tahrip ederek, yanlış yatırımlar yaparak, havasını ve çevresini kirleterek o nesillere bir şehir bırakmak çok büyük bir vebal olacaktır. Sürdürülebilir kent kültürü için toplu taşımanın uluslararası standartlarda sağlanmasını yönünde çalışmalar yapacağız. Sürdürülebilir enerji kullanımını teşvik edeceğiz. Bir yeşil bina konsepti var. Artık binalarımızı yeşil bina özelliğine uygun yapmalıyız. Yani enerji verimliliği yüksek, kendi enerjisini üreten, sıfır atıkla çalışabilen, sularını arıtan, kentsel tarım yapılabilen evlere yeşil bina deniliyor. Yeşil binalar ayrıca akıllı şebekelerle destekleniyor.” diye konuştu.
Konuşmasına; “Sanat ve sosyal kalkınmayı önemli oranda destekleyeceğiz. Bilim ve eğitim konusuna yerel yönetimin ne ölçüde katkı vereceğini göstereceğiz.” ifadeleriyle devam eden Yalçın; Bursa’yı akıllı kent teknolojileriyle yöneteceklerini açıklayarak söyle konuştu:
“Bursa’nın master planlara ihtiyacı var”
“Hukuki altyapı olarak her kurumun bir stratejik plan kültürü var. Bu yasal bir zorunluluktur. Biz ekonomik planlama, sosyal planlama ve fiziki planlama başlıklarından oluşan çatı stratejik planlar yapmak istiyoruz. Bursa’nın bilim temelli bir yol haritasına ihtiyaç var. Bursa’da turizmle ilgili çok sayıda hazırlanmış raporlar var. Bu raporların hepsi güncellenecek. Bu şehrin bir kültür ve sanat hayatıyla ilgili master planına ihtiyaç var. Çok renkli bir şehirde yaşıyoruz. Bu alanda da gelişim sağlamak istiyoruz. Bir tarım kentidir Bursa. Ve tarımdan ciddi katma değer beklentimiz var. Çevreyi, sanayi ile beraber yöneteceğiz. Çevreyle ilgili sorunlardan sanayicilerimizin de rahatsız olduklarını biliyoruz. Temiz teknolojilere geçiş konusunda tüm sanayicilerimizin yanındayız.”
“Kentte çok merkezli bir yapı kuracağız”
‘Dost Bürokrasi’ Devrede Olacak
Yönetim anlayışı olarak ‘Dost Bürokrasi’ kavramını benimseyeceklerini kaydeden Sedat Yalçın, yatırımcılara da, işletmecilere de, kent mensuplarına da, kentte sosyal yönden dezavantajlı gruplarla ilişkilerde de dost bir bürokrasi yaklaşımı esas alacaklarını söyleyerek; “Yüzde yüz liyakatli, tertemiz ve alanında uzman ve çözüm odaklı bir yapıyla Bursa’ya hizmet edeceğiz. Belediye hizmetlerini en ileri teknolojiyle yürüteceğiz. Kentsel gelişimi yaparken bu özelliği ayırt edici bir biçimde ele alacağız. Kentte çok merkezlilik başlığını önemsiyoruz. Kenti belli bir yere sıkıştırdığınız zaman kentteki sorunları çözemezsiniz. Ulaşım başta olmak üzere hava kirliliği ve diğer sorunlar kent güvenliği açısından problem haline gelir.” dedi.
“Afet yönetim planı hazırlayacağız”
Konuşmasında 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yalçın; Afet yönetim planını basın mensuplarıyla paylaştı:
“Bursa olarak 1. sınıf deprem bölgesinde yer alıyorsak haritalarımızda fay hatlarını kesinlikle göstermeliyiz. Bizim toplumumuzda yaşamadan önlem alma alışkanlığı maalesef yok. Deprem sırası ve sonrasında iletişim ve deprem yönetimi konusunda ciddi eksiklerimiz mevcut. Osmangazi ve Yıldırım başta olmak üzere çok büyük bir deprem riski ile karşı karşıyayız. Belediyenin esas işi sosyal konut yükümlülüğü ile ilgilenmektir. Finansal modellerimizi, yeterli seviyede kurgulayıp sosyal konut projesinin destekleyici unsuru getireceğiz.
 
 

Anahtar Kelimeler
SedatYalçınBursaProje
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

MESLEKİ VE YAZARLIK KARİYERİ İLE KONUŞULUYOR
Genç ve başarılı yazar Eda Boğatemur’un mesleki çalışmalarını ve yazarlık kariyerini sizin için...

Haberi Oku