BURSA HABERLERİ:
ŞAHİNKAYA KORUPARK'I SALLADI!

Şahinkaya Dans Fabrikası topluluğunun 3 ay süren çalışmanın sonunda sahnelediği Şahinkaya Flash Mob gösterisi, okul öğretmenleri Hakan Cengiz ile Miray Orduseven’e ait özgün koreografisi ile bu yaş kategorisinde bir ilk oldu.

 Flash Mob dans gösterisi, felsefesi gereği kimsenin etkinlikten haberdar olmadığı ve beklemediği bir anda öğrencilerden birinin müzik eşliğinde dans etmesiyle başlaması ve ardından diğer öğrencilerin de katılımıyla harika bir koreografiye dönüştü. Öğrencilerin 10 dakika boyunca büyük bir coşkuyla sergilediği dans performansın sonlarına doğru hızlanan dansta Türk bayrakları eşliğinde muhteşem bir görüntü ortaya çıktı.

 İlkini Özel Şahinkaya Koleji’nde yaptıkları Flash Mob’u, insanların kalabalık şekilde bulundukları bir AVM’de gerçekleştirerek herkesi şaşırtan ve dansın ruhunu mükemmel bir biçimde yansıtan Şahinkayalı öğrenciler, izleyicilerden aldıkları büyük alkışlar eşliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenliklerine renk kattılar.

 Flash mob nedir?

Özel Şahinkaya Koleji Dans Öğretmeni Hakan Cengiz, izleyicilerine kurgulanmamış ve koreografi yapılmamış izlenimi veren bir dans akımı olan Flash Mob’un, yurtdışında oldukça yaygın olan bir eylem hareketi olduğu bilgisini paylaştı.

 Flash Mob’un en büyük özelliğinin dans edilecek yerde bulunan insanlardan habersiz bir şekilde sergilenmesi olduğunu belirten Hakan Cengiz, bu dansla öğrencilerine toplum içinde kendilerini rahatça ifade edebilmelerini teşvik ederken, özgüven kazandırmayı da hedeflediklerini söyledi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

BOSAD’DAN SEKTÖRE ÇAĞRI
BOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Baytaş, Painİstanbul&Turkcoat Fuarı öncesi düzenlenen yemekte boya...

Haberi Oku