BURSA HABERLERİ:
SAADET PARTİSİ İL BAŞKAN YARDIMCISI KOCATEPE : ' ESNAF YANLIZ BIRAKILDI '

Saadet Partisi İl başkan yardımcıları parti binasında BESOB başkanı Arif Tak karşıladı.
İl başkan yardımcısı Salih Kocatepe ile BESOB başkanı Arif Tak bir süre sohbet ederek esnafın sorunlarını konuştular, çözüm aradılar.
 
PEŞİN VERGİ ZULÜMDÜR
Saadet Partisi İl başkan yardımcısı Kocatepe, peşin verginin zulüm olduğunu dile getirerek BESOB başkanı Tak’a bunu gündeminize alın başkanım dedi. Her şey kayıt altında olsun, harcamamızda,  gelirimizde, giderimizde buna razıyız. Allah razı olsun şehir hastane yapıldı. Hiç risk almayacak mısınız? Yap oraya diyor, şu kadar hasta garantisi veriyorum, şu kadar müşteri üzerine garanti var diyor, olmazsa ben ödeyeceğim diyor. Nasıl olacak, para babalara kaçıyor.
 
TEMSİL ETTİĞİNİZ KESİMDE İŞİ GARANTİLİ OLAN VAR MI?
Esnaf yok oluyor, sizin de böyle garantili yatırımımız var mı?  Yüzde seksen temsil ettiğiniz kesimde böyle garantili işi olan var mı? Hiç olmazsa denilseydi mesela altı ay boyunca Sgk’nızı almıyorum. Şu olağan üstü durumda Sgk pirmlerini almıyorum denilebilirdi.
Kıymetli başkanım bizim Sgk’mız bizi eziyor, peşin vergiyle eziyor. Esnaflıktan iş adamlığına giderlerdi şimdi tersine döndü. Oysa eskiden esnaflıktan iş adamlığına çıkılırdı. Gerçek gelir usulü olmaktan basit usule doğru kaçılacak gibi, şartlar bunu gerektiriyor. Bu bir yıkımdır kıymetli başkanım. Esnaf demek bir köyün, bir mahallenin, bir beldenin en akil insanı demekti. Yurt dışından Alman emeklisi gelirdi köyün bakkalına, bakkal en akil adamdı, paramızı ona teslim ederdik, ve ondan akıl alırdık ne tavsiye edersin diye. Şu kadar param varda neye yatırım yapayım diye.
 
ESNAFIN ELİNDEN TUTUN
Bugün esnaflar olarak orta direği temsil ediyoruz, bizler taksitle mal satan insanlarız aynı zamanda. Müşteri mağazamıza geliyor taksidini ödeyecek diye, tam tersine vatandaş esnaftan borç olarak haftalık Pazar parası istiyor ve alıyor ihtiyacını gideriyor.
vatandaş zaten para veremiyor. Yani esnaf biterse ne olacak bu toplum. Esnafın elinden tutun.
İl başkan yardımcısı Kocatepe Arif Tak’a, peki ne yapacağız diye sorarak önerilerini sıraladı;
1)     Sgk’mızı gündeminize alarak şu pandemi dönemini atlatalım.
2)     Peşin vergiyi kaldırtın.
3)     İşçi çıkarmayın diyorsa vergiyi devlet ödesin.
4)     Asgari ücretten vergi alınmasın.
5)     Esnafımıza cansuyu faizsiz kredi verilsin.
Esnafın iş yok, çalışanına dilekçe verirsen kendi isteğin ile çıkabiliyorsun dediğinde vermiyorum diyor. Eleman çalışmıyor sgk’sını ödüyorsun. Bu işçi sokakta gezerken araba çarpsa esnaf hapı yuttu. İşçiyle işveren birbirine giriyor, dertleri büyük. Şöyle de denilebilir; “maaşını sen ver sgk’sını ben ödeyeyim” onu da demiyor. Bunları gündeminize alın sayın başkanım dedi.
 
OTUZ YILLIK ESNAF BUGÜN SATIŞ YAPAMIYOR
Kocatepe, BESOB başkanı Tak’a, başkanın şimdi herkes uzatmalara oynuyor, hiç felaket tellallığına gerek yok. Esnafın geleceğe dönük umutları en büyük sermayemizdir, heyecanımızdır. Esnaf ziyareti yapıyorsunuzdur, esnafımızın içi bkan ağlar. Otuz yıllık esnafım, yirmi yıllık esnafım satış yapamıyorum. Kiramı ödeyemiyorum, vergilerimi, bankaya kredilerimi ödeyemiyorum diyor. Lütfen sayın Tak, esnafımızın bu çığlığını duyun ve yetkililere duyurun dedi.
 
HEPİMİZ, BİR BİRLERİMİZLE TARTIŞAMAYACAK KADAR KUTSAL DEĞERLERE SAHİBİZ
Saadet Partili Kocatepe, sayın başkanım bizim bir takım kutsallarımız var, vatan toprağı, din, millet, aile. Bu toplumun bu ucuyla diğer uçta olanının kutsalları kutsalımızdır. Ve muhafazası hususunda Allah, Peygamber, vatan, bayrak, bu ülkenin misakı millinin sınırlarının çizilmesi, hiç kimse kimsenin üstünlüğünü tartışamaz. Hepimiz bir birlerimizle tartışamayacak kadar bu değerlere sahibiz. Bayrak yoksa hayat yok zaten, ülke yoksa hayat yok zaten ama bu biraz suiistimal ediliyor. Buna müsaade etmeyelim. Bu konuları konuşmaya başlayınca siyaset yapıyoruz, vatan elden gidiyor neyin asgari ücretlisi, neyin sgk’sından bahsediyorsunuz denirse olmaz. Millet yaşamalı ki devlet yaşasın dedi.
 
VATAN HAİNİ OLMAK BU KADAR UCUZ OLMAMALI
Gerçek sorunlarımızı konuşamadan, suni gündemlerle havanda su dmvüyoruz. Az ileri gittiğimiz zaman bir takım algı siyasetiyle manüpile ediliyorsunuz. Siz dinlenensiniz, kulak verilensiniz, siz ihtisas odalarısınız. Maalesef başkanlık sisteminden dolayı bir çıkmazın içersindeyiz. İyi tarafları olduğu gibi kötü tarafları da oldu, tek adam tarafına doğru.  Sokaktan kopar hale geldik. Bu kadar güçlü bir hükümetin yapacağı hiçbir şey yok, algıyla işleri götürüyorlar. Bir takım algıların kurbanı oluyoruz. Bu kadar ucuzlamamıştı vatan haini olmak, eskiden diyeninde yüzü kızarırdı. Şimdi herkes herkese vatan haini diyebiliyor.
 
MİLLETİMİZ GEÇMİŞE DÖNÜK BORÇLANDIRILDI
Esnafın sesi çıkmaz hale geldi, bu çok kötü bir şey, korkuyor vatandaş. Esnaf, odasından korkuyor, devletinden korkuyor, devletin maliyesinden korkuyor. İnsanları bu noktaya getirdiysek hakikaten kanayan yaramız var, bunu en iyi ifade edecek siz siniz. Böyle bir hayat pahalılığı var mıydı Allah aşkına. Şu asgari ücrete yapılan zamma bakın millet bir şey almamış gibi. O kadar derin bir hayat pahalılığı var ki, bugün beş bin lirada alsa, millet geçmişe dönük o kadar borçlanmış ki, ayağa kalkamayacak kadar bir hayat pahalılığı var. Devletimizin esnafına:  yanındayım, korkma paylaşıyorum, bu kadar risk almışsın, bende şunun bu tarafını kendimden karşılıksız bila bedel karşılıyorum dendiği bir tane uygulamayı ben ne duydun nede istifade eden efnafı gördüm.
 
ESNAF YALNIZ BIRAKILDI
Esnafımızda en çok duyduğumuz kelime, kaderimizle baş başayız diyor. Esnaf yalnız bırakıldı sayın başkanım, bu sesi önce sizin duymanız lazım. Esnafımız yalnız başına çığlık atıyor başkanım, takati de kalmamış. Bütün işverende aman kimseye muhtaç olmayalım, elemanlarını çıkarmış, personel bir tane kalmış onu ödeyelim de böyle devam etse iyi diyor. Oysa geleceği bundan daha da kötü görüyor
 
CUMHURBAŞKANININ MİTİNGİNDEKİ 10 METRE KAREDEKİ İNSAN SAYISI, ESNAFIN DÜKKANINA 1 HAFTADA GELMİYOR
Bu ülkenin cumhurbaşkanı bu kadar büyük mitingler yapıyor iç içe, methiyeler düzüyor bu kadar kalabalıkla bizleri karşıladınız, teşekkür ederim iyi ki varsınız diyor.
O mitingde metre karede kaç insan var, bir esnafın bir esnafın on metre kare kareye topladığı insanları bir haftada toplayamıyor. Biz esnaflar her türlü tedbiri almışız buna rağmen hafta sonu yasaklarını esnafa uygularken kendi mitinglerinizde neden uygulamıyorsunuz. Bu çifte standart değil mi? Bunu hangi adalet anlayışınızla bağdaştırıyorsunuz. Bu mu sizin adalet ve kalkınma anlayışınız. Bu millete manevi hakarettir.
 
AVM’LER AVRUPA STANDARTLARINDA DEĞİL
AVM’ler diyoruz, bizdeki AVM’ler Avrupa standartlarında mı, şehre uzaklığı, yakınlığı, açılış saatleri, kapanış saatleri, Avrupa standartlarında mı çalışıyoruz” dedi.
 
 
SORUNLARI SİYASETÇİLERE GÖTÜRÜYORUZ AMA HİÇ İLGİLENMİYORLAR
BESOB başkanı, “Arif Tak, bu konuları siyasetçilerce görüşüyoruz ama siyasetçiler hiç bu işe girmiyorlar. Eskiden milletvekilleri dinlerlerdi, not alırlardı, götürürlerdi, izah ederlerdi, suyun başında olanlara izah ederlerdi, şimdi öyle bir şey yok.
 
BASİT USULDEN VERGİ ALINMASIN
Arif Tak, Türkiye genelinde 680 bin basit usulle çalışan esnaf var, nerden baksan üçte biri basit usul. Basit usulde olanlardan ne kadar para toplanıyor Türkiye genelinde, 170 milyon gibi bir rakam çıkıyor. Diyoruz ki gelin bunu almayın, gelin güzellik yapın bu insanlar vergisiz olsun, basit usulle olanlar vergi ödemesin. Hem sizin içinde iyi olur, bu 170 milyon vazgeçilmeyecek bir rakam değil. Niye devlette bir sürü gelirde var, başka bir kaynaktan bir şeyde yaparsın. Yok olmuyor. Orda mutfakta olan kişiler mutfaktaki konuyu anlayamıyor.  Ben lokantacıyım mutfağın nasıl olduğunu bilirim, ama başka birisi gelip o mutfağa girse bilemez. Şimdi yine aynı şey, mutfakta olan kişiler bu işi bilemiyor. Mutfağa da başka kimseyi sokmuyorlar. Maalesef böyle bir sıkıntıyı yaşıyoruz. Bizim meselemiz siyaset değil memleket vatan meselesi. Bugün vatan gidiyorsa, memleket gidiyorsa, bugün öbür sıkıntılar var. Bir şeyler olacak diye bekliyoruz, ama istediğimiz noktada değiliz” dedi.
 
 
 
 
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Son yolculuğuna uğurlandı
Osmangazi Belediyesi’nin Ruhsat ve Denetim eski müdürü Yüksel Aslan, yakalandığı amansız hastalık sonucu...

Haberi Oku