BURSA HABERLERİ:
Saadet Partili Vekil Mehmet Atmaca'dan 'Vicdan Gemisi” Çıkarma: İsrail Müdahalesinin Detayları ve İnsanlık Dışı Muamele

Toplantıya, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu ve Saadet Partisi GİK üyeleri de katılarak Atmaca’ya destek verdi.


"Zor Bir Yolculuktu": Karşılaşılabilecek Tüm İhtimaller Biliniyordu

Atmaca, farklı ülkelerden aktivist, siyasetçi ve yardım gönüllülerinin katılımıyla düzenlenen seferin, baştan sona zorlu bir süreç olduğunun farkında olduklarını belirtti.

  • Manevi Sorumluluk: "Nereye gittiğimizi ve karşımıza çıkabilecek tüm ihtimalleri biliyorduk," diyen Atmaca, yolculuğun sadece fiziksel değil, manevi bir sorumluluk taşıdığını vurguladı.

  • Amacı: Yolculuklarının temel amacının, "Gazze halkının yaşadığı insanlık dramını dünyaya bir kez daha göstermek" olduğunu ifade etti.


Sekiz Günlük Seferin Sonunda Hukuk İhlali: Müdahale Anları

Sekiz gün süren seferin son gününde İsrail güçlerinin müdahalesi gerçekleşti. Atmaca, müdahalenin uluslararası hukuku açıkça ihlal ettiğini belirtti.

  • Müdahalenin Boyutu: Atmaca, gemilerine yaklaşık on beş bot, üç savaş gemisi ve üç helikopterle yanaşıldığını aktardı. Müdahale sırasında gemide toplam 92 kişi (26 mürettebat, 3 milletvekili dahil) bulunuyordu.

  • Psikolojik Yıpratma: İlk etapta fiziksel bir saldırı olmadığını ancak limana varıldığında yaşananların psikolojik olarak oldukça yıpratıcı olduğunu söyledi.

  • Kabul Edilemez Muamele: "Gazze’ye yardım taşıyan sivil bir geminin bu şekilde durdurulması ve insanlara rehin muamelesi yapılması kabul edilemez," ifadelerini kullanarak uluslararası hukukun ihlal edildiğini vurguladı.


Liman İşkencesi: "İki Saat Boyunca Dizüstü Bekletildik"

Atmaca, İsrail limanına vardıklarında kendilerine uygulanan insanlık dışı muameleyi detaylı biçimde anlattı.

  • Rehin Muamelesi: "Teker teker aşağıya indirildik. Herkesin elleri arkadan tutuldu, başları eğdirildi."

  • Sert Davranış: Özellikle Avrupalı ve İtalyan katılımcılara daha sert davranıldığını ve bu muameleyi görmelerinin engellendiğini belirtti.

  • Yıpratıcı Bekleyiş: "Yaklaşık iki saat boyunca dizüstü bekletildik. Düzen içinde oturamayanlara sert müdahalelerde bulunuldu, kelepçeler takıldı, bazı kişilerin gözleri bağlandı."

  • Sistematik Arama: Gümrük alanında "yaklaşık 15 kere arandıklarını," elektronik eşyalarına ve hatta sigaralarına kadar el konulduğunu ancak çıplak aramaya maruz kalmadıklarını aktardı.


Türkiye’nin Desteği Moral Oldu: Mücadele Sürecek

Yaşanan tüm zorluklara rağmen Türkiye’nin diplomatik desteğinin moral verdiğini belirten Atmaca, Gazze’ye insani yardım çalışmalarının süreceği mesajını verdi.

  • Diplomatik Girişimler: Atmaca, "Türkiye kamuoyunun, hükümetin ve sivil toplum kuruluşlarının desteğini hissettik," diyerek dayanışmanın hem kendileri hem de Filistin halkı için büyük anlam taşıdığını söyledi.

  • Kalıcı Mesaj: Basın toplantısının sonunda, "Vicdan Gemisi, sadece bir gemi değil; insanlığın vicdanının sesi oldu. Biz o sesi susturmayacağız," diyerek gerekirse bir kez daha aynı yola çıkmaktan çekinmeyeceklerini vurguladı.

  • Siyasi Destek: İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, bu tür insani girişimlerin siyaset üstü bir anlamı olduğunu ve zulme karşı ortak duruşun görevleri olduğunu belirterek Atmaca’ya destek verdi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İnegöl Şehir Tiyatrosu 'Kadın Sığınağı'...
İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun 22. oyunu olan "Kadın Sığınağı", Çarşamba günkü...

Haberi Oku