BURSA HABERLERİ:
Roman Düğünü Sanıkları Hakim Karşısında!

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Adam öldürmek” suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıkan sanıklar Enver Çedik(35), Metin Çedik(49), Çetin Çedik(53), Metin Çedik(19), Çetin Çedik(20), Alişan Çedik(32), Cengiz Çedik(32), Serkan Göçük(28) ve Serkan Özçimen(42), Doğan Özçimen(43) ile Eyüp Özçimen(41) iddiaları kabul etmedi.
ANNE İLE BABAMI OYNATMADI
Düğün sırasında olayı başlatmakla suçlanan ve Efkan Özçimen’e anne ve babası başta olmak üzere yakınlarını oyuna kaldırmadığı için vurduğunu belirten Enver Çedik mahkemede ki ifadesinde; “Efkan benim sözümü dinleyip, anne ve babamı oyuna kaldırmadı. Daha sonra şişe ile kafasına vurdum. Ardından silahlar patlamaya başladı. Annemin vurulduğunu görünce, belimdeki silahımı çıkarıp rastgele ateş ettim.” dedi.
'10 AYLIK ÇOCUĞUN BUNLARIN YÜZÜNDEN BABASIZ KALDI'
Bir çocuğu ile dul kaldığını belirten Roman Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Efkan Özçimen'in eşi Gökçe Özçimen ise gözyaşları içinde; “10 aylık yavrum bunların yüzünden babasız kaldı. Eşim, düğüne vekiller gelecek diye gitti. Yoksa eşim düğüne gitmeyecekti. Eşimin hepsinin kursağında lokması var. Eşim bunların hepsine yardım etti. Lodosta çadırları uçtuğu için kaymakama yalvardı bunlara yardımcı olması için. Benimle birlikte belediyelere gittik bunlara yardımcı olmaları için. Peki bunların yüzünde neden bir pişmanlık yok. Sanıkların Özçimen’lerin dışındakilerin cezalandırılmasını istiyorum.” dedi.
Gökçe Özçimen ardından daha fazla dayanamayarak izin alarak gözyaşları içinde duruşma salonundan çıktı.
HEPSİNDE SİLAH VARDI
Öldürülen Efkan Özçimen’in babası Cemil Özçimen de ifadesinde düğünde oyun oynayan herkesin belinde silah olduğunu dile getirirken, şöyle konuştu: “Düğünde milletvekilleri adayları vardı. Oğlum onun için orada bulunuyordu. Efkan, milletvekillerini yolcu ettikten 10 dakika sonra silah sesleri geldi. O sırada evimin yakınında idim. İnsanların kaçıştığını gördüm. Ne olduğunu sorunca birisi benim oğlumun vurulduğunu söyledi. Emrah isimli kişi, Alişan’ın oğluma yönelik (kafalarına sıkın) dediğini, kendisinin de olay sırasında ölü numarası yaparak kurtulduğunu anlattı.”
'MÜEBBET ÇIKMAZSA KENDİNİ ADLİYE ÖNÜNDE ASARIM'
Duruşma sonrasında basın mensuplarına gözyaşları içinde açıklamada bulunan Cemil Özçimen, “Ben Şuna tepki gösteriyorum ki, benim oğlum vuruldu ve olayın içinde 6 tane yaralı var. Ama hiç biri bu gün mahkemeye çağrılmadı. Ben buna inanmam. Adalete güvencim sonsuz, benim onlardan beklediğim müebbet istiyorum. Benim oğlum onlara çok iyilik yaptı. İyiliğin sonu bu mu? Kafasına mermi sıkmak mı. Romanların geleceğini kaybettiler.” dedi.
Özçimen’lerin dışındaki sanıkların cezalandırılmasını isteyen Cemil Özçimen, şöyle devam etti: “Olay yerinde çok kovan vardı, silahlar nerede, orada insanlar çıkmıyor korkuyorlar. Çünkü içeriden tehdit gönderiyorlar. İfade doğru verseler şuanda bunlara müebbet ceza verilir. Eğer bunlara müebbet verilmezse kendimi adliyenin önünde asacağım. Ben devletime, yargıya güveniyorum ama eğer ki yanlış kullanılırsa ben hakkımı helal etmem.”
Cemil Özçimen, olayın nedeni hakkında ise şunları söyledi: “Bunda tasarlama var. Çünkü Efkan’ı çekemiyorlardı. Çünkü Efkan aşmıştı kendini.” Cemil Özçimen, ölen oğlu Efkan’dan geriye Muhammet Berzah isimli bir torunu kaldığını sözlerine ekledi. Anne Selma Özçimen ise konuşamayacağını belirtti.
Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından avukatlar tarafından müvekkilleri için istenen tahliye talepleri reddederek duruşmayı Kasım ayına erteledi.
Zanlılar duruşmanın ardından cezaevi aracına konularak cezaevine gönderildi. Bu sırada zanlılardan birinin “Daha bitmedi, daha bitmedi devam edecek daha” şeklinde bağırması dikkat çekti.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Türk Sağlık Sen Sendikası Şubelerinden suç...
Sağlık çalışanını sahte imzayla sendikaya üye yapılmasının anlaşılması üzerine suç duyurusunda...

Haberi Oku

banner108