BURSA HABERLERİ:
Ramazan'da Emir Sultan Türbesine Vatandaş Akını!

Ramazan'da Hz. Peygamber'in (sas) neslinden gelen Emir Sultan Hazretleri'nin Bursa’daki türbesi ziyaretçi akınına uğruyor.

Osmanlı'nın ilk şeyhülislamı Molla Fenari'nin, ''Hz. Peygamber'in (sas) neslinden Anadolu'ya bunun gibi değerli bir zat gelmemiştir.'' sözleriyle övdüğü Emir Sultan'ın Yıldırım’daki türbesi Ramazan'da büyük ilgi görüyor. Emir Sultan Türbesi ve adına yaptırılan cami, Bursa’da Ulu Cami ve Yeşim Cami ve türbesi ile birlikte en çok ziyaret edilenlerin başında geliyor.

Bursa'ya yolu düşenler, Osmanlı'nın kuruluş devrinde Bursa'da yaşamış olan, soyu Peygamber Efendimiz'in (sas) torunu Hz. Hüseyin'e dayanan büyük alim ve veli Emir Sultan Hazretleri'nin türbesinde Fatiha okumadan gitmiyor. Bursa’da yaşayan vatandaşların yanı sıra il dışından gelenlerin de ziyaret etmeden gitmedikleri Emir Sultan türbe ve camisi, özellikle hafta sonları dolup taşıyor.

Özellikle, dini günlerde akın akın ziyaretçilerle dolan, her gün Mevlid okutulan Emir Sultan Camisi ve Türbesi, yabancı turistler tarafından da yoğun ilgi görüyor. Külliye, Türkiye genelinde en çok ziyaret edilen cami ve türbeler arasında, İstanbul'daki Eyüp Sultan Türbesi'nden sonra ikinci sırada bulunuyor.

Türbeye gelen vatandaşlar burada dua edip Kur'an-ı Kerim okumadan çıkmıyor. Türbeyi ziyaret ettikten sonra yanındaki camide de namazını kılan vatandaşlar, adeta buradan ayrılmak istemiyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

MESLEKİ VE YAZARLIK KARİYERİ İLE KONUŞULUYOR
Genç ve başarılı yazar Eda Boğatemur’un mesleki çalışmalarını ve yazarlık kariyerini sizin için...

Haberi Oku