BURSA HABERLERİ:
POLONYA'YA ÖRGÜLÜ DESTEK!
 Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe Polonya’dan gelen yaklaşık 20 Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Bursa’da yaptıkları yaklaşık 1 aylık incelemenin sonunda, hazırladıkları örgü sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde ‘Türk Örgüler Sergisi’ adıyla açılan sergi, Türk kültürüne ait motiflerden etkilenen öğrencilerin eserlerinden oluşuyor.

Polonya ile dostluk köprüleri kuruldu
Sergi açılışında söz alan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, her iki ülke arasında 600 yıl önce kurulan ilişkilerin günümüzde bu tür projelerle dostluk köprüleri kuracağına dikkat çekerek, bu ilişkilerin sanat yoluyla olduğunda ayrı bir önem kazandığını ifade etti. Bursa’nın tekstilde ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Karadağ, ‘Bursa, özellikle tekstil ve sanayide ülkemizin vizyonunu geleceğe daha emin adımlarla taşıyan marka şehirlerin başını çekiyor. Bu bağlamda bu etkinliğin bu şehirde olması ayrı bir öneme sahip. Sanata ve sanatçıya değer veren bu şehir ile Polonya arasında kurulan bu yakın ilişkilerin geleceğe taşınması bu örgü sanatının gelişmesi açısından önemli. Katkı koyan herkese teşekkür ediyorum.’ dedi.
Serginin açılışında konuşan Varşova Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör yardımcısı Wojciech Zubala her iki ülkenin bu tür etkinliklerle yakınlaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bursa’nın tekstil alanında önemli bir şehir olduğuna değindi. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin sanat danışmanı olan Ahmet Erdönmez ise, Bursa müzelerinde bulunan tarihi kumaşları yakından inceleme fırsatı bulan ve aynı zamanda Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’dan aldıkları ilhamla öğrencilerin çağdaş sanat eserlerine imza attıkları ve bu projeye katkı koydukları için duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Açılış töreninin sonunda Başkanvekili Karadağ, Rektör Yardımcısı Zubala’ya İznik çinisi hediye ederken, Zubala ise Karadağ ve Erdönmez’e kılıç motifli poster hediye etti. 9-25 Mayıs tarihleri arasında Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisinde sergilenecek olan eserler sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ali Sönmez:''Görev verilirse sorumluluk...
Yerel seçimler sonrası AK Parti'nin Bursa'da nasıl bir yapılanmaya gideceği tartışılırken,...

Haberi Oku