BURSA HABERLERİ:
Özgür Özel Bursa'da iddialı konuştu

Özel, “Bursa'da bir büyük zaferin arifesindeyiz. Gün sayıyoruz, geçen sefer o biraz önce şarkıda da okunuruz o yarım kalan hikayenin onaylanması için, bu şarkının yarım kalması için Bursa sokaklarındaki heyecanı öğrenme. Önüme ölçümler geliyor. Anketlere izliyoruz, keyifleniyorum, geliyoruz, kazanıyoruz, Bursa bizi bekliyor” dedi.

BAOB'da düzenlenen ve büyük bir coşkuya sahne olan “Bursa Çözüm Toplantısı ve Belediye Başkanları Aday Tanıtımı”na CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları, Kadın Kolları Genel Başkanı, Parti Meclisi Üyeleri, Milletvekilleri, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkan Adayları, İl Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları ve yönetimleri, İl Yöneticileri, İlçe Yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, “Büyükşehir Belediyesi'ne ait Merinos Kültür Merkezi'nde hangi gün talep ettiysek 'dolu' diyenleri sizlerin vicdanına bırakıyorum. Aylardır CHP İl Örgütü olarak sosyal demokrat belediyeciliği Bursa'nın dört bir yanında anlatıyoruz. Ankara'da dara düşmüş kim varsa yardıma koşan, İstanbul'daki, Nilüfer'deki sosyal demokrat anlayışı Bursalılara anlatıyoruz. Açıklanacak projeler profesyonel kadrolar ile hazırlanmış çalışmaların sonuçları. Bursa; bu projelerle içeriye kalkacak, kendine çıkacak. Bizler sorunları ve çözümlerini iyi bir şekilde depoladıkları gibi dağıtımlarını da iyi bir şekilde gerçekleştirirler. Bursa; hiçbir metro yapmamış, fay hatları hakkında terk etmiş bir belediye bilgilerini hak etmiyor. Görevin geldiği gün BUSKİ'nin hortumlandığını itiraf eden bir belediye başkanını bu kent hak etmiyor. '30 Ağustos milli bayram değil, ormancılıkta büyüme farkı yok' diyen bir belediye başkanını Bursa hak etmiyor”

“BURSA KAZANACAK, DARI KAZANACAK”

Bursa dünyasında örnek yaratmış bir ilçe belediye başkanı olan Mustafa Bozbey'i hak ediyor. Bursa doğrunun yanında birleşecek ve Mustafa Bozbey'i belediye binası yapacaktır. Evlendi, yatsın diye aç yatan anneler, iş bulamayanlar, güneş yüzü görecek emekçiler birleşecek ve iyileşecek bir Bursa kuracak. Bursa kazanacak, millet kazanacak. 31 Mart günü sandığa gidin ve Bursa'nın geleceği için seçiminizi yapın. Oylarınızı da, geleceğinizi de çaldırmayacağız. Bursa'yı saltanat sevgilerinin elinden birlikte kurtaralım. Bu kente iyiliği ve güzelliği getirmek, kentin iflasını bitirmek için geliyoruz. Gülümseyen bir Bursa için geliyoruz. Kazanacağız. Birlikte kazanacağız. Mutlaka kazanacağız. Güzel günlerde birlikte kuracağız.” şeklinde konuştu.

Yeşiltaş'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, 20 yıllık Nilüfer Belediye Başkanlığı'nı en büyük referansı olarak gösterdi. Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Nilüfer'deki hizmetlerin tüm kente yayacağının çizildiğini çizdi. Akıllı, planlı ve uygulanabilir projelerini 17 ilçede hayata geçireceğinden bahseden Bozbey, tüm salona yayılan enerjisiyle projelerini sıraladı.

MEGA PROJE: MUTLU ÇOCUKLAR

Mega projenin, sağlıklı, umutlu ve mutlu insanların kenti inşa ettiğini söyleyen Bozbey, Bursa'nın gelişmişlik sıralamasının 2017 yılına göre 5'ten 6. sıraya, eğitimde 11'den 14. sıraya düştüğünü ve sağlıkta da 10 basamak geriye gittiğini açıklayarak ' 'Hedefimiz; sosyo-ekonomik düzeyi 5. sıra, eğitim 11. sıra, sağlık 16. sıra geri getirip Bursa'nın kaybettiğini yerine koymak' dedi.

''5G BAĞ SİSTEMİ KURACAĞIZ''

Bozbey, hedef politikalarının oluşturduğu 5G sisteminin açılımını 'Gelişen, Güçlenen, Güvenli, Geçinen ve Gülümseyen Bursa' olarak yaptı. 5G teknolojisi nasıl mobil ağlar ile dijital bağlar kuruyorsa biz de kentimizde herkese ulaşabilecek ağlar, hiç kimseyi dışlamayacak bağları kuracağız'' diyen Başkan Adayı, Bursa için projelerini sıraladı.

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey'in, animasyon video gösterimleri ve görseller eşliğinde görsel bir sunumla aktardığı projelerde; 2050 vizyonu, dönüşüm dönüşümü, yeniden yeşil Bursa, fuar-kongre-gümrük-e-ticaret-depolama ve Ar-Ge Merkezi, meydan projeleri, ulaşım, büyüme açık-kapalı otopark sistemleri, tarım ve kalkınma desteği, spor merkezleri, afet-koordinasyon ve afet müdahale planı, gençlere ve esnafa yönelik projeler, eğitim ve engelli hizmetleri alanları yer aldı.

İşte CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in çözüm toplantısında açıkladığı projeler:

BURSA 2050 VİZYONU

''Dağımız, denizimiz, tarım alanlarımız, tarihi turistik değerlerimiz ve bütünleşik insan gücümüz var. Bursa'mızın şansına bırakmayıp adil genişlemeler ve dirençli bir şehir olması için yeniden plan oluşturacağız. Bu birleştirilmiş ivedilikle bir Planlama Ajansı kuracağız ve içinde akademik oda temsilcileri ve üniversitelerimizin de olacağı Bursa akademik kuruluşunu hayata geçireceğiz. Bu sayede; ulaşım, sanayi, kültür ve turizm, demografik yapı, sektörel, kırsal alan, yeşil alan seçeneklerine yönelik ana plan planları. Katılımcı bir süreçle öneriler oluşturularak 1/100.000 özellik planının hazırlanması ve onaylanması ile Bursa'nın 2050 vizyonunu yani anayasasını hazırlayacağız.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşüm planlarımızı mikro bölgelemeler ve parlaklıklara göre analizlerle hazırlayacağız. İnşaat proje ve sözleşmelerinden başlayan hak sahiplerine teslim edilene kadar olan süreçte, Belediye olarak vatandaşımızın yanında yer alırız. Kentsel olarak dönüştürülebilmesi amacıyla önceden dağıtılan konutlarda, inşaatların üretim süresi boyunca hak sahibi sahibiliğimiz kalabilecek.

YENİDEN YEŞİL BURSA

Yeniden Yeşil Bursa'yı oluşturmak için çoğaltma çalışmalarıla Türkiye'ye örnek vereceğiz ve 1 milyon ağaç dikerek Bursamızı hak ettiği yeşile kavuşturacağız.

FUAR - KONGRE - GÜMRÜK - E-TİCARET - DEPOLAMA VE AR-GE MERKEZİ

Yenişehir Havaalanı ve umarım bitse Yüksek Hızlı Tren istasyonu yakınında yaklaşık 400 hektar büyüklüğündeki alanda fuar, kongre ve AR-GE merkezi oluşturacağız. Ayrıca bu alanda gümrük, E-Ticaret ve Depolama Merkezi yapmak için girişimde bulunacağız. bu bölgedeki tarımın ihracatını da teşvik ediyor.

MEYDAN PROJELERİ

İlçelerimizde her türlü açık etkinlik, gösteri, festival, konser, miting yapılabilir. Kentlinin buluşma noktası meydanlar olacak.

ULAŞIM

-Metro

Amacımız Bursa'da herkesin yürümesi toplu taşımaya ulaşabilmesi olacak. Hafif Raylı Sistemden sonra nihayet Bursamız bizim dönemimizde Metro ile buluşacak. 18 kilometrelik M1 hattıyla Hamitler'den Paşaçiftliği'ne, 14 Kilometrelik M2 hattıyla Paşaçiftliği'nden Otosansit'e, 5 kilometrelik M3 hattıyla Şehir Hastanesi'nden Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'ne, 10 kilometrelik M4 hattıyla Uludağ Üniversitesi'nden Kayapa Sanayi Bölgesi'ne , Metroyu başlatacağız.

-Tramvay

Tramvay Hatlarımızı çoğaltacağız. 10 kilometrelik T5 hattıyla Sırameşeler'den Arabayatağı Depo'ya, 15 kilometrelik T6 hattıyla, Çalı'dan Yunuseli'ne, 2 kilometrelik T7 hattıyla Veysel Karani'den SGK'ya (T1 bağlantısı), 1,3 kilometrelik T8 hattıyla da Yunus Emre' den 152 Evler'e kadar ulaşım sağlanırz. Ayrıca; 3 kilometrelik T9 hattıyla Güzelyalı'dan Burgaz'a, 4,5 kilometrelik T10 hattıyla Terminal'den (T2 Bağlantı) Demirtaş'a, 4,5 kilometrelik T11 hattıyla İnegöl'den Alanyurt'a, 7 kilometrelik T12 hattıyla Mustafakemalpaşa Otogarından Tatkavaklı'ya kadar raylı sistem önerilerimizle tüm Bursa'mızı demir ağlarla öreceğiz.

-Füniküler

Arabayatağı-Mimarsinan, Altıparmak-Millet Hastanesi, Arapşükrü-Tophane ve Emirsultan-Teleferik arasında 4 adet Füniküler hattı planlıyoruz.

-Metrobüs

Geçit'ten başlayarak Mudanya'da son bulabilecek olan Metrobüs hattıyla ise Bursalıların denize kavuşmasını kolaylaştıracağız. Ayrıca; 30 kilometrelik Yeni Kuzey Bulvarı ile 21 kilometrelik Güney Bulvarı çalışmalarını başlatacağız.

-Deniz taşımacılığı

Mudanya-Armutlu arasında ve Mudanya-Karacabey Kurşunlu arasında körfez içi deniz ulaşımını başlatacağız.

AÇIK - KAPALI - YERALTI OTOPARK SİSTEMLERİ

Toplu ulaşımın kablosuzlaştırılması için Başta Raylı Sistem istasyon noktaları olmak üzere otopark ampullerinin olduğu yerde ihtiyaca yönelik açık, kapalı ve zemin altı mekanik, çok sayıda araç kapasitesi olan otoparklar ücretsiz.

SPOR KULÜPLERİ YERLEŞKESİ

İlçelerimizde spor kulüpleri yerleşkeleri ile tüm spor kulüplerinin farklı ofislerinde ama tek çatı altında bir araya geleceksiniz.

OKUL SPOR SALONLARI

Öğrencilerimize spor kültürü aşılamak için Milli Eğitim ile eşgüdümlü olarak ürünler olan ve alanlara uygun olan okullara spor salonları dağıtılmaktadır.

SPOR MERKEZLERİ

Mudanya ve Gemlik'te açacağımız su sporları bölgeleriyle yaptığımızı sadece salon veya saha sporları ile değil, su sporlarıyla, denizle buluşturacağız. Bursamızın doğal güzelliklerini, sportif etkinliklerle buluşturarak toplumun her bölümünün yararlanabileceği doğa sporları merkezlerini oluşturacağız. Kentimize gelen sporcuların otel konforunda konaklayabilecekleri, kamp sırasında sportif çalışmalar da gerçekleştirebilecekleri merkezlerle Bursamızın spor bakımlarının tüm eksikliklerini gidererek sporun kentin yapılmasını sağlarız.

AFET KOORDİNASYON MERKEZİ VE AFET LOJİSTİK DEPOSU

Sadece büyük afetler için değil, kente günlük tüm orta ve büyük çaplı acil durum ve afetleri, belediyenin bazında koordinasyon yapma ve yönetmeyi kolaylaştıracak bir acil durum ve afet koordine merkezi oluşturacağız.

MAHALLE AFET HAZIRLIK İSTASYONU AFET BİLGİ SİSTEMİ

Bursa'nın bir mahallesine, afeti izleyen ilk dakikalarda sınıflandırılmış mahalle afet gönüllüleri tarafından müdahaleyi sunacak, içeriden beri stratejik hedef seçenekleri jeneratör, kazma, kürek, delici-kesici aletler, ilkyardım dolabı, sedye, aydınlatma gibi yöntemler bulundurulacak istasyonlar olacak.

BURSA AFET MÜDAHALE PLANI

AFAD tarafından koordine edilen Türkiye Afet Müdahale Planı ve İl Risk Azaltma Planı dışında, Bursamıza özel, şehrin kendi iç dinamiklerini, tehlikelerini, risklerini ve bölümlerini kapsayan ayrıntılı bir Afet Müdahale Planı hazırlanacak. Geçtiğimiz şubat depreminde bir kez daha gördük ki Türkiye'mizde yardımsever iyi insan çok ama yönetim ve organizasyon yok.

GENÇ PARKI

Gençlere, kız ve erkek çocuklara duyarlı ve onları kapsayan kamusal alanları içeren Genç Park Projemizi hayata geçireceğiz. Özellikle 12-18 yaş grubu için sosyal uyum ve diyaloğu odağa alarak, gençlerin ve çocukların buluşabileceği, tasarımını da birlikte yapabilecekleri kamusal alanları oluşturacağız.

MİNİ BURSA

Çocukları yaşadıkları kentte sadece “kendilerine özel” bazı durumlarda olan bir grup olarak değerlendirmiyoruz. Bir bütün olarak yaşadıkları vatandaşların ve onlarınkine yönelik, anlayışlı, kavrayışları ve enerjileri olan bir grup olarak görüyoruz. Bu nedenle kent için çözümlerimizi üretirken çocukların bakış açısından da faydalanacağız.

GENÇ BURSALI AĞI

Genç Bursalı Ağı projesiyle Çocuk ve Gençlik Meclislerinin tüm kente yayılımını sağlarz. Hem profilin çeşitlendirilmesini hem de etkinliğini arttıracağız.

GENÇ BÜTÇE

Gençlerin kente sütleri ürettikleri diğer görünümlerin arkasında kalıp incelemesinden kaçmasını önlemek gerekir. Bu seçenekler tarafından önerilen, tasarlayan, projelere özel bir bütçe ayıracağız.

KENTLİLİK EĞİTİMİ

Çocuk ve gençlere yönelik yaşayan çevre bilincini, kentlilik hakkını, kent kültürü eğitimini ve katılım programlarını yaygınlaştıracağız.

SÖZ SENDE

Söz Sende projemizle, hayatın sonunda ortaya çıkan; üretimde, sosyal hayatta, ev içi emekte payı büyük olan kadınların kentsel yönetim üyelerinden biri haline getirilmesini ve karar alma mekanizmalarında yer almalarını sağlarız.

DİJİTAL BURSALI

Dijital Bursalı uygulamamız ile programımızdan, kente günlük geri bildirimlerden ve teknolojiden yararlanarak, çevrimiçi platformlar aracılığıyla sunulmasını sağlarız.

ENGELLİ HİZMETLERİ KATILIM KOMİSYONU

Bursa'mızda engelli bireylere yönelik belediye hizmetleri, engellilerin kullanabileceği şekilde tasarlanması ve yeniden yapılandırılması için Engelli Hizmetleri Katılım Komisyonu oluşturacağız.

BURSA İLÇE BELEDİYELERİ ENGELLİ HİZMETLERİ KOORDİNASYON KURULU

Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Belediyeleri arasında iş birliğinin sağlanmasıarak kamu imkanları etkin ve verimli kullanılması için Engelli Hizmetleri Koordinasyon Kurulu oluşturacağız.

GEÇİCİ SOSYAL KONUT PROJESİ

oluşan barınma ve konutun saklanmasına destek olmak amacıyla; Sorunlu yaşamlarımıza, yoksulluk yaşayanlara, engelli bireylere ve bekar annelerimize bir yıl boyunca düşük kira ile belediyeye ait geçici konutlarda konaklama sağlanır.

ENGELSİZ FABRİKAM

Oluşturacağımız Engelsiz Fabrika'da iş akışı kazandırma gücü olan engellenen bireylere istihdam sağlanır. Engelsiz Fabrika'da üretilen ürünlerin üniversite bölümlerine, anne adaylarımıza ve askerlerimize verilecek olan ücretsiz destek paketlerinde yer alacak. Fabrikanın içinde oluşturulacak atölyelerden çıkan ürünleri vatandaşlarımızla buluşturarak. Hem istihdam alanını oluşturacağız hem de kamu kaynaklarından tasarruf sağlarız.

KIRSAL DESTEKLER

Küçükbaş hayvan besicisine nakdi destek, yem desteği ve hayvanlar için aşı desteği sağlanırz. Dağ bölgelerindeki kalıcılığın kalıcı olması, mutlu olması, üretilebilmesi ve karşılanmasının sağlanması için organik tarımı, hayvancılığı, gezici ve kaplıca turizmini desteklemeye başlamak. Ucuz ve sağlıklı gıdaya erişebilmek için tarım ve hayvancılığı destekleyerek çiftçimize; Mazot, tohum ve gübre desteğinin arttırılması. İhtiyaç sahibi şahsımıza 2000 TL yüklenmiş HALKKART'ları büyütmek ve istedikleri esnaftan alışveriş yapmalarına olanak sağlar. Ayrıca zorluklar yine de yaşayan ailelerin ilkokula giden çocuklara KANTİN KART ile destek oluyoruz.

GÜÇLÜ ESNAF GÜÇLÜ BURSA

Bursa'mızın önemli bir dayanak noktası da esnafımız. Halkımıza ulaşmak için her türlü yardım esnafımız boyunca. Çünkü onlar sadece ticaretin bir parçası değil. Bizim değerlerimizin, geleneklerimizin, hayatımızın önemli bir parçası. Siz hiç üç harfli marketlere çocuğu emanet eden kimse görmediniz mü? Ama mahallelerde çocuğu bakkala, fırıncıya emanet ederler. Çünkü onlar sadece ticarethane değil, onların bizim komşularımız, başlangıcımız.

İKİNCİ BAHAR YAŞAM KÖYÜ

Olgun gençlerimizin sosyalleşmesini ve sağlıklı bir şekilde yaşlarını sağlayacak İkinci Bahar Yaşam Köyü'nü oluşturacağız ve yaşlılarımızın keyifli bir yaşam sürmelerini sağlarız.

BİZİM BAHÇE ENGELSİZ TATİL KÖYÜ

Engelli sağlığımız için oluşturacağımız köy ile engelsiz evler ve alanlar oluşturup engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin bir miktar da olsa nefes alabilmelerini sağlarız.

BURSA DEVLET OPERA VE BALESİ

Güzel Bursa'mızın Türkiye'nin 4. büyük kenti olmasına rağmen Bursa Devlet Operası ve Balesi'nin kurulması için girişim başlatıp tüm Türkiye'ye örnek olacak bir opera binası inşa ediliyor.

BURSA KÜLTÜR YOLU

Unesco Dünya Miras Listesinde yer alan Evliyalar Şehri Bursa'nın doğu ucundan batı ucuna uzanan Külliyeler ve Hanlar Bölgesi arasında sürekli, yeşil, tarih kokan 'Bursa Kültür Yolu' oluşturacağız. Bu rotanın yerli ve yabancılaştırılması için cazibe merkezi olmasını sağlarız.

KAPLICALARIN SAĞLIK TURİZMİN KAZANDIRILMASI

Bursamızın ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtımını yapabiliyoruz. Özellikle Çekirge ve Kükürtlü bölgelerde gerçekleştireceğimiz yeni bir planlamayla ulusal ve uluslararası sağlık kongrelerine ev sahipliği yaparak sağlık turizmimizi geliştireceğiz.'

“BURSA BİZİ BEKLİYOR”

Bozbey'in projelerinin açıklamalarının ardından sahneye çıkan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı konuşmada, “Görüyorum ki İnegöl'ünden Kestel'ine, Mustafakemalpaşa'sından, Orhangazi'sine, bütün Bursa CHP'yi hak ediyor, bunu planlıyor. İnanın Bursa'da bir büyük zaferin arifesindeyiz. Gün sayıyoruz, geçen sefer o biraz önce şarkıda da okunuruz o yarım kalan hikayenin onaylanması için, bu şarkının yarım kalması için Bursa sokaklarındaki heyecanı öğrenme. Önüme ölçümler geliyor. Anketlere izliyoruz, keyifleniyorum, geliyoruz, kazanıyoruz, Bursa bizi bekliyor” dedi.

“BOZBEY'İ GETİRMEKTEN DAHA BÜYÜK PROJE YOKTUR”

Özel konuşmasına, “Sayın Bozbey biraz önce dedi ki 'Biz Bursa'nın ustalıkla anlatıyoruz, o dönüyor mega projelerimiz var diyor.' CHP'nin Bursa'daki mega projesini açıklamayı Bozbey bana bıraktı. CHP Genel Başkanı olarak Bursa Büyükşehir ile ilgili mega projemizi bir cümle ile özetliyorum. Alinur Aktaş'ı gönderip, Mustafa Bozbey'i getirmekten daha mega bir proje yoktur. Çünkü mega projeler bütünseldir, kapsamlıdır, parçalanmış parçalar birbiri ile konuşur, sonuca odaklıdır. Bursa'da Alinur Aktaş gibi Cumhuriyet, Kurtuluş Savaşı ile katılması olan ve Cumhuriyet'in değerleri ile çatışan, hele hele ki o Uğur Mumcu'yu paramparça yaptılar, hepimizin yüreğini o Ankara'daki karlı bin parça kayıtlı saçlardır, sonra Uğur Mumcu' ya laf sürecek kadar, Türkan Saylan gibi bir büyük, hem tıp hem eğitim emekçisine, bir kanaat önderine, hepimizin gözbebeği ve gözümüzün önünde erir giderken Türkan Saylan'a laf edecek kadar, Bahriye Üçok'u, inancını savunan, bu yerden laik Türkiye Cumhuriyet' Gerçekten bir ilahiyatın kadını öldürenlere laf atmasını de o kadına arkasından laf edecek kadar gözü dönmüş, yüreği taş, içi kinli, aklında, fikrinde örümcek fikirleri olan bir kişinin Bursa'da yönetiminde olduğu her gün ve dakika Bursa'ya yazıktır, bu da bizim ayımızdır . 31 Mart'ta halledeceğiz bu işi. Alinur Aktaş'a bir tek şey söyleyelim. Siyasetin, belirtme işi kardeşimdir. Partiler var. Parti, 'part'tan geliyor, toplumun parçaları. Biz sizi gibi parçalara ayırmaya, kakmaya, ötekileştirmeye, şeytanlaştırmaya meraklılar. Bu toplamda yüzde 95 Atatürk sevgisi ile dolu olan, bu memleketi kim kurtardı deyince dedelerimiz birlikte kurtardı diyen, Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Alevi'yi, Sünni'yi herkesi inancından, mezhebinden, dininden ayırmayan, Çanakkale'de koyun koyuna ölenlerin torunuyuz diyen bir irfanın evlatlarıyız hepimiz. Ama sen 30 Ağustos Zaferi'ne, 29 Ekim'e, 23 Nisan'a dil uzatıyorsan, sen senin başını seçmişsin kardeşim. Sen işgal savaşı yaklaştığında onun önündeki kırmızı halıyı serenlerin peşindesin, ben o askeriyelerin yanındakilere 'Geldikleri gibi gidecekler' diyenin partisinin Genel Başkanıyım.” diyerek devam etti.

“BURSA'YI BU SEFER ALİYORUZ”

Özgür Özel konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “Hep birlikte daha güçlü bir ittifakı kurmalıyız. O ittifakın adı Cumhur İttifakı'nın zorlukları bu sefer millet ittifakı değil. Çok istiyorduk. Çok gayret gösterdik. Çünkü şunu söyledim. Geçen sefer kıl payı kaçırdığımız Bursa'yı bu sefer alışverişi ama birlikte olursa seçim yapmamanız gerek yok neredeyse, fark o kadar fazla. Balıkesir garanti, Manisa'sı, Denizli'si. Birlikte olsak hiçbir büyükşehri de kaybetmeyiz. Birlikte çalışmaya dedik, hür ve müstakil olacak dediler. Anlayış gösteriyoruz. Ama geçen seçimde birlikte bizim iyi insanlar burada uzaya gitmediler. Bursa'nın sokaklarında. Balıkesir'deler. Tekirdağ'dalar, Manisa'dalar, Ordu'da, Erzurum'da, Kayseri'de, Trabzon'dalar. Ey iyi insanlar. Birlikte olduğumuz sadece sosyal demokratlar değil. Milliyetçi demokratlar yine sandık başındalar. Muhafazakar demokratlar yine sandık başında ve saraya da, Bahçeli'ye de itiraz bitmedi. Çünkü bu sömürü düzenine karşı hep beraber ayakta durmanın tek kurtuluş olduğunu, aksi takdirde nasıl ezdiklerini, nasıl bitirdiklerini bu ülkeyi nasıl tükettiklerini herkes biliyor. Bunun için biz iyi insanlarla, biz milliyetçi, muhafazakar demokratlarla, bu ülkelerde Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Pomak'ı, Boşnak'ı, göçmeni, Arap'ı hep birlikte yaşıyor. Hepsinin demokratlarını kucaklıyoruz. Hep birlikte bu ülkelerde bir başka ittifakın içindeyiz. Bu ittifakın adı bu sefer Türkiye İttifakı. Biz kurduk. Hep birlikte içindeyiz. 31 Mart'ta Türkiye İttifakı ile beraber hep birlikte ayaktayız. Hep beraber bu seçimleri kazanmaya karınca içiyoruz. Ayaktayız, biz kazanıyoruz. Bursa ve Türkiye'yi kazanıyoruz. Ben sadece ve sadece boyuta bağlıyım, boyutu belirleniyor, sizi alkışlıyorum. Sağ olun, var olun. Şimdi bütün geçiş, Bursa'da seçimi kazanın. Bu seçimi kazanmaya var mısınız?”

Konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ve ilçe belediye başkan adayları ile birlikte olanları selamladı.

Anahtar Kelimeler
BursaözelÖzgür
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

MESLEKİ VE YAZARLIK KARİYERİ İLE KONUŞULUYOR
Genç ve başarılı yazar Eda Boğatemur’un mesleki çalışmalarını ve yazarlık kariyerini sizin için...

Haberi Oku