BURSA HABERLERİ:
OTOBÜS DURAKLARI YENİLENDİ

Yıllardır Gemlik’te otobüslerin hareket noktası olan Atatürk Parkı önündeki duraklar yenilendi. Daha önce yapılan düzenleme ile Gemlik içi sefer yapan otobüsler duraklamadan ring sefer sistemine dönmüştü. Bu otobüslerden boşalan yerlere ise diğer hatların araçları geçti. Buna göre Bursa otobüsleri başta olmak üzere Mudanya, Kurşunlu, Kumla, Karacaali, Narlı, Umurbey ve diğer köy hatları, çevre düzenlemesi tamamlanan duraklardan hareket edecek.

Durakta bekleme alanları kaldırım taşları ile genişletilen alanlar, sarı şeritler ile engelli dostu hale getirildi. Otobüs ve minibüslerin karışıklığına neden olmadan ayrı noktalardan hareketlerini sağlamak için peron sistemine geçildi. Peron boşlukları ise otobüs ve minibüslerin boyutları ile alan genişliği göz önünde bulundurularak belirlendi. Ayrıca peronlara banklar ile güneşli ve yağmurlu havalarda yolcuların beklemesi için sundurma yerleştirildi.

Otobüs durakları engelli dostu hale geldi

Peron sistemine geçilmesi ile otobüs duraklarının daha düzenli hale geldiklerini söyleyen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan “Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, ilçemizin tam merkezine, otobüsle yolculuk eden değerli hemşerilerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek verimli bir alan ortaya çıkardılar. Bursa otobüsleri aynı yerden hareket etmeye devam edecek. Mudanya, Kurşunlu, Kumla, Karacaali, Narlı otobüsleri ise yeniden Atatürk Parkı önündeki peronlardan hareket edecek. Peronlara uygun olacak şekilde genişlettiğimiz kaldırımları da engelli dostu olarak yeniledik. Öte yandan bank ve sundurmalar ile durakları daha kullanışlı hale getirdik. Yolcularımızın, durakta beklerken sosyal mesafe ve diğer sağlık tedbirlerine de uymaya özen göstermelerini rica ediyorum” şeklinde konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Nasır Yıldız:''Çalışan kadınlarımıza...
Bursa'da ''Çalmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacağım sloganı ile seçim çalışmalarına...

Haberi Oku

banner108