Minik ellerin büyük hayallerle harmanladığı eserler, Bursalı sanatseverlerden tam not aldı.
Osmangazi Gösteri Merkezi’nde Sanat Dolu Buluşma
Osmangazi Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen serginin açılışı, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın katılımıyla yapıldı. Farklı yaş gruplarından kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı etkinlikte; minyatür evler ve el yapımı tasarım ürünleri büyük ilgi gördü.
Açılışa renk katan Yetenek Evleri Müzik Topluluğu, gitar ve ney eşliğinde gerçekleştirdikleri mini konserle kulakların pasını sildi.
Başkan Erkan Aydın: "Hayallerinizi Asla Kaybetmeyin"
Sergideki eserleri tek tek inceleyen ve çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Erkan Aydın, Yetenek Evleri’nin kapsamı hakkında önemli bilgiler paylaştı. Toplam 400 çocuğun bu merkezlerde eğitim aldığını belirten Aydın, şu ifadeleri kullandı:
“Bugün burada 70 evladımızın el emeği sergileniyor. Osmangazi Belediyesi olarak çocuğun, gencin ve kadının hayatın her alanında güçlü bir şekilde yer almasını destekliyoruz. Çocuk yaşta kurulan hayaller, geleceğin en büyük teminatıdır. Hayallerinizi kaybetmeyin; bugün diktiğiniz bir fidanın gölgesini yıllar sonra bile görebilirsiniz.”
Zübeyde Hanım Unutulmadı
Başkan Aydın, konuşması sırasında anlamlı bir anmaya da yer verdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın vefat yıl dönümü dolayısıyla; “Büyük önderimizin annesi Zübeyde Hanım’ı rahmet ve minnetle anıyorum. Mekanı cennet olsun,” diyerek duygularını paylaştı.
Genç Sanatçıların Gelişimi Göz Doldurdu
Yetenek Evleri’nde verilen nitelikli eğitimler, çocukların sadece sanatsal becerilerini değil, özgüvenlerini ve yaratıcı düşünme yetilerini de geliştirdiğini kanıtladı. Osmangazi Gösteri Merkezi’nde ziyarete açılan sergi, gençlerin gelişimini ve sanata bakış açısını yakından görmek isteyen tüm Bursalıları bekliyor.



