Belediye Başkanı Erkan Aydın, Şehit Komando Er Samet Saraç Anadolu Lisesi’nde düzenlenen ve yaklaşık 900 öğrencinin katıldığı kapsamlı afet hazırlık eğitimine katılarak tatbikatı bizzat yönetti.
VR Gözlüklerle Sanal, Tatbikatla Gerçek Deneyim
Osmangazi Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğü tarafından organize edilen programda, teorik bilgilerin ötesine geçildi. Öğrenciler, VR (Sanal Gerçeklik) gözlükleri kullanarak deprem anını simülasyon ortamında deneyimledi. Bu teknolojik eğitim sayesinde gençler, sarsıntı anında yapılması gereken doğru müdahaleleri güvenli bir ortamda uygulama fırsatı buldu.
6.3 Büyüklüğünde Senaryo: Okul Saniyeler İçinde Tahliye Edildi
Tatbikat kapsamında senaryo gereği 6.3 büyüklüğünde bir deprem alarmı verildi.
-
Uygulama: Başkan Erkan Aydın ve öğrenciler sınıflarda saniyeler içinde “çök-kapan-tutun” pozisyonuna geçti.
-
Tahliye: Alarmın ardından okul binası, 55 personelin koordinasyonuyla güvenli bir şekilde boşaltıldı.
-
Kurtarma Operasyonu: Senaryo gereği yaralanan bir öğrenci, okulun Doğal Afet Kulübü ekiplerince kurtarılarak ilk yardım alanına taşındı.
-
Yangın Müdahalesi: Deprem sonrası zemin katta çıkan elektrik kaynaklı yangın, ekiplerin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı.
Başkan Erkan Aydın: "30 Bin Öğrencimize Afet Bilinci Aşıladık"
Eğitimin ardından açıklamalarda bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, hedeflerinin can kaybını en aza indirmek olduğunu vurguladı. Başkan Aydın, şunları söyledi:
“Çocuklarımıza deprem anında ne yapmaları gerektiğini uygulamalı olarak öğretiyoruz. Şu ana kadar Osmangazi’de 30 bine yakın öğrencimize ulaştık. İlçemizdeki tüm okullarda bu eğitimleri tamamlayacağız. Amacımız daha bilinçli, dayanıklı ve afetlere hazır bir Osmangazi oluşturmak.”
Öğrencilerden Teşekkür: "Artık Daha Hazırlıklıyız"
Eğitimi ilgiyle takip eden ve tatbikattaki disiplinli davranışlarıyla dikkat çeken öğrenciler, gerçekçi senaryolar sayesinde afet anında soğukkanlı kalmayı öğrendiklerini belirterek Başkan Erkan Aydın’a ve belediye ekiplerine teşekkür etti.



