10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerde, ilki izleyicilerden tam not alan tiyatro oyununun devamı niteliğindeki “Miras Değil Mübarek 2”, Osmangazi Gösteri Merkezi’nde görkemli bir prömiyerle seyirciyle buluştu.
Osmangazi Kent Konseyi Engelliler Meclisi oyuncularının üstün performansı, salonu dolduran Bursalı sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.
Büyük İlgi Üzerine Devam Filmi Tadında İkinci Perde
Üç kardeşin babalarından kalan miras üzerinden yaşadığı komik ve düşündürücü maceraları konu alan ilk oyunun ardından gelen yoğun talep, ikinci oyunun kapılarını araladı. Büyük bir özveri ve disiplinle rolleriyle bütünleşen engelli bireyler, sahneledikleri performansla göz doldurdu. Eğlenceli bir dille hayata dair önemli mesajların verildiği oyun, beklenmedik sürpriz sonuyla izleyicilere unutulmaz bir tiyatro gecesi yaşattı.
Protokolden Engelsiz Tiyatroya Tam Not
Engelli bireylerin bir yıl boyunca emek vererek hazırladığı bu özel gösterimi; Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Sevim Sakallı, Osmangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zeynep Terece ve çok sayıda davetli hayranlıkla takip etti.
Gösterim sonunda sahneye çıkan Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir; Osmangazi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Orhan Koca’ya, oyunun senaristi ve yönetmeni Eğitmen H. Ece Küçük’e ve tüm oyunculara çiçek ve başarı kuşağı takdim ederek tebriklerini iletti.
Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Sevim Sakallı, Bursa’nın en aktif kent konseyinin Osmangazi olduğunu belirterek, “Engelliler Meclisimiz bu muhteşem oyunla başarısını bir kez daha ispatladı” dedi.
"Başkanımız Erkan Aydın Liderliğinde Engelleri Kaldırmaya Devam Edeceğiz"
Gösterinin ardındaki bir yıllık emeğe dikkat çeken Osmangazi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Orhan Koca, gecede yaptığı duygu dolu konuşmada şu ifadeleri kullandı:
“Bu sürece bir yıl boyunca hiç ara vermeden, gece gündüz demeden koca yürekli bir ekiple hazırlandık. Eğitim süreci boyunca daha iyisini nasıl yapabiliriz diye çabalayan ekibime ve arkamızda sabırla duran fedakar annelerimize şükranlarımı sunuyorum.
Herkes müsterih olsun; artık Bursa'da bir ‘Osmangazi Engelliler Meclisi’ gerçeği var. Engelli bireylerimizin istihdamdan eğitime, spordan sanata kadar her alanda sadece aktif olmaları değil, söz sahibi olabilmeleri adına Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın liderliğinde istikrarlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.”
Bursalı sanatseverler, ilk oyunu gibi serinin finalini de çok beğendiklerini dile getirerek engelli bireylerin toplumsal hayata katılımına güçlü destek sağlayan Osmangazi Belediyesi’ne teşekkürlerini sundu.


