Bu proje kapsamında 7-11 yaş aralığındaki çocuklar, müze gezileri ve uygulamalı etkinliklerle tarihin derinliklerinde keyifli bir yolculuğa çıkıyor.
Müze Gezileri ve Uygulamalı Etkinliklerle Tarih Eğlencesi
Proje, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nde başlıyor ve her hafta farklı bir müzeyle devam ediyor. Arkeolog Tolga Şevik, projenin ilk durağının Bursa Arkeoloji Müzesi olduğunu belirtti. Çocuklar, bu gezilerde tarihi eserleri yakından görme fırsatı buluyor.
Bununla birlikte, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nde düzenlenen etkinliklerde ise minikler, adeta birer arkeolog gibi çalışıyor:
-
Kum havuzunda madeni para ve seramik parçası bulma etkinliği
-
Kil atölyesi ve mozaik çalışması
-
Eğlence dolu satranç oyunları
Bu interaktif etkinlikler sayesinde çocuklar, hem eğleniyor hem de tarihin somut izlerini keşfediyor.
Bilinçli Nesiller İçin Sertifikalı Eğitim
Proje sonunda tüm katılımcılara "Minik Arkeolog" sertifikası verilecek. Etkinliğe katılan çocuklar, Panorama Müzesi'ndeki atölye çalışmalarını ve diğer müzelerdeki tarihi eserleri çok beğendiklerini dile getirdi. Projenin gezi durakları arasında ayrıca Bursa Kent Müzesi, Zindan Kapı Müzesi ve Bursa Atatürk Evi Müzesi de bulunuyor. Bu geniş kapsamlı program, çocukların tarihe olan ilgisini kalıcı hale getirmeyi hedefliyor.