Soğanlı Millet Bahçesi'nde gerçekleşen anma etkinliğine, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz, belediye yetkilileri, arama kurtarma birimleri ve vatandaşlar katıldı. Programda, geçmişin acıları anılırken, gelecekte yaşanabilecek afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemi vurgulandı.
Afetlere Karşı İki Öncü Proje Tanıtıldı
Anma programında, Osmangazi Belediyesi'nin ve Kent Konseyi'nin afetlere hazırlık konusundaki çalışmaları dikkat çekti.
-
Afet ve Acil Durum Müdahale İstasyonu: Türkiye'de bir ilk olan bu istasyonlar, ilk olarak Soğanlı Mahallesi'ne yerleştirildi. İçinde duş, tuvalet, jeneratör, ilk yardım çantaları, çadırlar ve aydınlatma sistemleri gibi 63 farklı kalemde acil durum malzemesi bulunuyor. Bu istasyonların, nüfus ve yapı riskine göre ilçenin her mahallesine yerleştirilmesi planlanıyor.
-
Engelli Bireyler Afet Destek Haritası Projesi: Osmangazi Kent Konseyi tarafından hazırlanan bu proje, engelli bireylerin adreslerini (isimler gizli tutularak) harita üzerinde işaretliyor. Böylece olası bir afet anında, arama kurtarma ekipleri işitme, görme veya hareket engelli bireylere daha hızlı ve etkili bir şekilde ulaşabilecek. Projenin pilot uygulaması Soğanlı Mahallesi'nde başlatıldı.
Dayanışma ve Hazırlık Hayat Kurtarır
Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz, yaptığı konuşmada, 17 Ağustos'un zamanın ve hazırlığın ne kadar değerli olduğunu öğrettiğini belirtti. "Afetlere karşı en büyük gücümüz, dayanışmamız ve hazırlığımızdır" diyen Yılmaz, Osmangazi'nin afet riskine karşı riskli yapıların dönüştürülmesi ve müdahale kapasitesinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Soğanlı Mahalle Muhtarı Zeynep Yıldırım ise, bu önemli projeler için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın'a teşekkür etti.