BURSA HABERLERİ:
Osmangazi Belediyesi'nden Engelli Bireylere Ücretsiz E-KPSS Kursu

Kurslar, engelli bireylerin istihdamına katkı sağlamayı ve iş hayatında yer alabilmelerini hedefliyor.


8 Ay Sürecek Kapsamlı Eğitim Programı

Soğanlı Kültür Merkezi'nde düzenlenen kurslar, 8 ay boyunca Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri, 16:00 ile 20:00 saatleri arasında devam edecek. Kurslardan lise, ön lisans ve lisans mezunu olmak üzere üç farklı gruptan engelli bireyler faydalanabiliyor. Kursa katılmak isteyenlerin yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunması yeterli.

Engelli bireyler, bu kurslarda tarih, coğrafya, matematik, Türkçe, anayasa ve güncel olaylar gibi konularda uzman eğitmenlerden destek alacak. Ayrıca, sınav stresiyle başa çıkmaları için psikolojik ve motivasyon desteği de sunulacak.


Destek ve Hedefler Vurgulandı

Kursun ilk dersine katılan engelli bireylere, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz ve Osmangazi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Orhan Koca tarafından ücretsiz E-KPSS hazırlık kitapları hediye edildi.

Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, kursun engelli bireyler için büyük bir fırsat olduğunu belirtirken, Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz ve Engelliler Meclisi Başkanı Orhan Koca ise projeyi yürüten Osmangazi Belediyesi ve Başkan Erkan Aydın'a teşekkür etti.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Küresel Kent Forumu MARUF25 Sona Erdi: 50 Ülkeden...
Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından iki yılda bir düzenlenen uluslararası ölçekteki Marmara Urban...

Haberi Oku