BURSA HABERLERİ:
Nilüfer'de Rıfat Ilgaz Rüzgarı Sempozyum ve Ödül Töreniyle Sona Erdi

Yıl boyunca düzenlenen etkinliklerle Ilgaz’ın eserleri, kentin farklı noktalarında okurlarla buluştu.


Sempozyumda Rıfat Ilgaz'ın Çok Yönlü Kimliği İncelendi

Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen sempozyum boyunca akademisyenler ve yazarlar, Rıfat Ilgaz’ın edebi mirasını derinlemesine inceledi. Yazarın mizah, şiir ve toplumsal gerçeklik eksenindeki kimliği masaya yatırıldı.

  • Oturum Başlıkları:

    • “Bir Çocuk Gibi Düşünmek: Rıfat Ilgaz’ın Edebiyatında Saflık ve Mizah”

    • “Yoklama Defterinde Görülmeyen Şair Rıfat Ilgaz”

    • “Yaşamın Gerçekliğinden Romanın Gerçekliğine”

    • “40’lı Yılların Mizahı ve Rıfat Ilgaz”

    • “Bir Çınarın Gölgesinde: Rıfat Ilgaz’ı Anımsamak”


Kapanışta Öğretmen Kimliğine Vurgu

Sempozyumun kapanış konuşmasını yapan yazar Feyza Hepçilingirler, Rıfat Ilgaz’ın farklı edebi kimlikleri bir arada taşıdığını ancak öğretmenlikten hiç kopmadığını belirtti.

  • Çoklu Kimlik: Hepçilingirler, Ilgaz’ın şair, romancı, öykücü, gazeteci, mizah yazarı ve çocuk kitapları yazarı gibi pek çok kimliği bir arada barındırdığını ifade etti.

  • Öğretmenlik Sorumluluğu: “Yaşamının son dönemlerinde de çocuk kitaplarına ağırlık verdi. Çünkü yeni kuşakların yetişmesinde sorumluluğu olduğuna inanıyordu. Ne de olsa o bir öğretmendi.”


Yılın Yazarı Öykü Ödülü Adalet Temürtürkan’ın

Sempozyumun ardından düzenlenen törende, Rıfat Ilgaz anısına verilen öykü ödülleri sahiplerini buldu.

  • Başvuru Bilgileri: Bu yıl ödüle 131 yazar 262 öyküyle başvurdu.

  • Büyük Ödülün Sahibi: Adalet Temürtürkan, “Bilmediğim Dağların Ardındaki Bahçe” adlı öyküsüyle Rıfat Ilgaz Öykü Ödülü’nün sahibi oldu. Ödülünü Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in elinden aldı.

  • Mansiyon Ödülleri: Derya Atsan, Tuğba Yalçın, Yakup Cemel, Anıl Çetinel Örselli ve Özlem Oral Gürdal mansiyon ödülüne layık görüldü.

  • Seçici Kurul Üyeleri: Burcu Aktaş, Turgay Fişekçi, Nalan Karagöz ve Nahit Kayabaşı.

  • Yayımlanmaya Değer Öyküler: 14 farklı yazarın öyküleri hazırlanacak kitapta yayımlanmaya değer bulundu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bursa’da Mübadele Rüzgarı: "Ege’nin...
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ege’nin iki yakasında yüzyıllar boyu yoğrulan ortak kültürü muhteşem...

Haberi Oku