Sınav dönemlerinde 7/24 hizmet veren Koza Kütüphane’yi ziyaret eden Başkan Özdemir, gençlerle uzun süre sohbet ederek taleplerini dinledi ve belediyenin öğrenci dostu projelerini anlattı.
Gençlerden 24 Saat Kütüphane Talebi
Kütüphanede sabahlayan öğrencilerle bir araya gelen Başkan Şadi Özdemir, özellikle Tıp Fakültesi gibi sınav takvimi yoğun olan öğrencilerin kütüphane saatlerine yönelik önerilerini aldı. Kamu kaynaklarının verimli kullanılmasına dikkat çeken Özdemir, şu mesajı verdi:
“İhtiyaç duyulan her an yanınızdayız. Eğer net bir talep ve yoğunluk olursa çalışma saatlerini sizler için yeniden düzenleyebiliriz. Amacımız, sağlıklı ve verimli bir ders çalışma ortamı sunmak. Sizler bizim için çok kıymetlisiniz.”
Görükle’de Öğrenci Dostu Hizmetler: Lokanta, Kafe ve Çamaşırhane
Başkan Özdemir, öğrencilerin yoğun olarak yaşadığı Görükle bölgesinde hayata geçirilen projelere değindi. Nilbel Kafe ve Nilüfer Kent Lokantası ile gençlerin uygun fiyatlı ve sağlıklı gıdaya ulaştığını belirten Özdemir, kentin dört bir yanındaki destekleri hatırlattı:
-
Ücretsiz Çorba: Hafta içi her sabah BursaRay Üniversite Durağı ve KYK yurdu önünde çorba ikramı.
-
NilPak Çamaşırevi: Görükle’deki öğrencilere tamamen ücretsiz çamaşır yıkama imkânı.
-
Ulaşım Desteği: Nilüfer’de ikamet eden 2 bin öğrenciye sağlanan ulaşım katkısı.
-
İkinci El Eşya: Öğrenciler için mobilya ve kıyafet desteği.
Sınav Stresine Sıcak Mola: Çorba İkramı
Ziyaretin sonunda ders çalışmaya ara veren gençleri belediyenin çorba ikramına davet eden Başkan Özdemir, öğrencilerle birlikte çorba içti. Koza Kütüphane’nin sunduğu konforlu ortamdan memnun olduklarını belirten üniversiteliler, özellikle sınav dönemindeki bu nazik ziyaret ve destekler için Başkan Özdemir’e teşekkür etti.
Eğitimin Yanında, Gençliğin Yolunda Nilüfer!
Nilüfer Belediyesi, sadece kütüphane hizmetleriyle değil; Nilüfer Gençlik Evi ve çeşitli atölye çalışmalarıyla da üniversite gençliğinin sosyal ve akademik gelişimine katkı sunmaya devam ediyor.



