BURSA HABERLERİ:
Nilüfer'de kadınlar dayanışma içinde

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Nilüfer Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında  “Kadınlar Dayanışmayla Hayatı Yeniden Kuracak’’ diyerek bir haftalık bir dayanışma kampanyası yürüttü.  Kampanya kapsamında Hatay’daki kadınlar için hijyen kiti ve kişisel bakım ürünleri toplandı. 8 Mart’ta Nilüfer’de düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasının ardından kadınlar toplanan ürünleri Mor TIR’a hep birlikte yükledi ve “Yaşasın Kadın Dayanışması” sloganlarıyla deprem bölgesine uğurladı.

TIR’la birlikte Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Altun ve Nilüfer Kent Konseyi Kolaylaştırıcısı Suna Acar da yardım malzemelerini deprem bölgesindeki kadınlar bizzat vermek için Hatay Samandağ’a gitti. Sibel Özer ve beraberindekiler kadınlar Hatay Samandağ’a ulaşan Mor TIR’daki 600 kişisel hijyen ve bakım kitini kadınlara bizzat dağıttı.  Nilüfer Belediyesi tarafından kurulan konteynır kentte, kalan kadınların uzun vadeli ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla da çok miktarda kişisel hijyen ve bakım ürünü içeren koliler depoya konuldu.

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Altun, depremin ilk günlerinden itibaren dayanışma için bölgede bulunan Kadın Savunması ve Mor Dayanışma, Samandağ Eğitim Sen ve Afet Dayanışma ekibini de ziyaret ederek kadınlara ulaştırılmak üzere kişisel hijyen ve bakım ürünü içeren kolileri teslim etti.

Nilüfer heyeti ayrıca Hatay Arsuz’a giderek Arsuz Kent Konseyi Kadın Meclisi ile buluşarak uzun vadeli dayanışma pratikleri oluşturulmasına yönelik görüş alışverişinde bulundu.  Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven ile yapılan görüşmenin ardından kişisel hijyen ve bakım kitleri bölgede dağıtılmak üzere Arsuz Kadın Meclisi’ne teslim edildi.  

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Osmangazi Meydanı’nda esnaf buluşması
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve Bursa esnafıyla Osmangazi...

Haberi Oku

banner108