BURSA HABERLERİ:
Nilüfer Belediyesi'nden Dev Filo Yatırımı: 1,5 Yılda Kendi Maliyetini Karşılayacak

Yerli üretim araçlarla gücünü artıran belediye, kiralama yerine satın alma yöntemini tercih ederek büyük bir ekonomik tasarruf sağladı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, yeni araçların sadece 1 ila 1,5 yıl içinde kendi maliyetlerini amorti edeceğini açıkladı.


Sahadaki Güç %46 Arttı

Alaaddinbey Ek Hizmet Binası bahçesinde düzenlenen törenle hizmete alınan yeni araçlar, Nilüfer’in her sokağına daha hızlı ve kaliteli hizmet götürme vizyonunu destekliyor. Başkan Şadi Özdemir, belediyenin sahadaki operasyonel gücünü büyüttüklerini belirterek şu bilgileri paylaştı:

  • İş Makinesi Kapasitesi: Mevcut envantere eklenen yeni araçlarla iş makinesi sayısı %20 oranında arttı.

  • Kamyon Kapasitesi: Filoya katılan 6 kamyonla birlikte kamyon parkı %46 oranında genişledi.


Asfalt Yama Kapasitesinde 3 Kat Artış

Filoya kazandırılan teknolojik donanımlardan biri de yeni nesil asfalt robotu oldu. Asfalt ekibinin çalışma kapasitesini ciddi oranda artıran bu yatırımla ilgili Başkan Özdemir, "Şu ana kadar günde 15 ton yama yapabiliyorduk. Yeni aracımızla birlikte bu kapasite günde 50 tona çıkıyor" dedi. Bu sayede yol bakım çalışmaları çok daha hızlı ve pratik bir şekilde tamamlanacak.


"Kiralama Devri Bitti, Kalıcı Değer Yarattık"

Belediye bütçesinin doğru ve akılcı kullanımı konusunda hassas olduklarını vurgulayan Başkan Şadi Özdemir, kiralama yöntemi yerine satın almayı tercih ederek kalıcı bir değer ürettiklerini ifade etti. Özdemir, finansal tabloyu şöyle özetledi:

"Eğer bu makine ve kamyonları kiralama yoluna gitseydik, her ay belediyemizin kasasından 8 milyon liranın üzerinde bir bedel çıkacaktı. Ancak biz satın almayı tercih ettik. Bu araçlar 1 ila 1,5 yıl içinde kendi maliyetini karşılayacak ve uzun yıllar Nilüfer’e hizmet verecek. Ayrıca dışarıdan hizmet alma ihtiyacımız azaldığı için arıza veya bakım süreçlerinde iş akışımız durmayacak."

Törenin ardından kamyonlardan birinin direksiyonuna geçen Başkan Şadi Özdemir, hizmete alınan araçların ilk sürüşünü gerçekleştirerek süreci sahada başlattı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda...
61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (TUR 2026) heyecanı tüm hızıyla sürüyor.

Haberi Oku