BURSA HABERLERİ:
NİLÜFER BELEDİYESİ'NDEN ANLAMLI ADIM!

Nilüfer Belediyesi Yurt içi ve yurt dışında kurduğu dostluk köprülerine Polonya’nın Lublin kentini de ekledi. Geçtimiz günlerde Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çakıcı’nın Polonya ziyareti ile ilk aşaması gerçekleşen protokol sürecinin Türkiye ayağı Botanik Park’ta bulunan İskender Efendi Konağı’nda konuk heyet için düzenlenen davette tamamlandı. Nilüfer’in 19. kardeş şehir protokolünü Lublin Belediye Başkanı Krzysztof Zuk ile imzalayan Başkan Bozbey, ‘300 binden fazla nüfusu ve yüzölçümü ile Polonya’nın doğusundaki en büyük kent olan Lublin ile ilişkilerimize büyük önem veriyoruz. Yüzyıllarca Osmanlı hoşgörü anlayışının da katkıları ile sanatın ve bilimin merkezi konumunu kazanan Lublin kentiyle kültürel, sportif ve sosyal alanlarda başarılı pek çok çalışmaya imza atacağımıza inanıyorum.” dedi.

Konuk Başkan Krzysztof Zuk ise Lublin’in de Nilüfer gibi çok dinamik ve genç bir şehir olmasına vurgu yaparak “Kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerde oldukça ileri olan ve aynı zamanda bizim gibi bir üniversite kenti olan Nilüfer Belediyesi ile yararlı birçok deneyim paylaşımında bulunacağımıza inanıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından iki belediye arasında kültürel mirasın tanıtımı, şehir ve imar planlama, sürdürebilir kalkınma, kalite yönetimi, çevre koruma, ticaretin geliştirilmesi; kültür, spor, eğitim, turizm gibi alanlarda işbirliğini ön gören protokol imzalandı.

 

 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal...
Orhangazi Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Mücahit Hatipoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin...

Haberi Oku

banner108