BURSA HABERLERİ:
Nilüfer Belediyesi ilkokul öğrencileriyle birlikte bahçeye fide dikti

Nilüfer Belediyesi, çocuklara toprağı ve üretimi sevdirmek amacıyla Işıktepe Mahallesi’ndeki Rüveyde Dörtçelik İlkokulu’nun bahçesinde öğrencilerle birlikte fide dikim etkinliği düzenledi. Proje kapsamında, Nilüfer Belediyesi Ürünlü Kent Bostanları’nda üretilen yerel tohumlardan yetiştirilen biber, domates, patlıcan, karpuz, salatalık ve aronya fideleri, belediyenin kendi tesislerinde ürettiği organik kompost gübre eşliğinde öğrenciler tarafından toprakla buluşturuldu.

Öğrenciler fide dikimini ve bakımını uygulamalı olarak öğrendi

Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinlik boyunca büyük bir heyecan ve mutluluk yaşayan ilkokul öğrencileri, belediye ekiplerinin gözetiminde fidelerin nasıl ekileceğini ve bakım süreçlerinin nasıl yürütüleceğini uygulamalı olarak deneyimledi. Nilüfer Belediyesi yetkilileri, çocuklarda çevre bilinci ve tarımsal üretim farkındalığı oluşturmayı hedefleyen bu anlamlı fide dikim etkinliklerinin, ilçedeki diğer okullardan gelecek talepler doğrultusunda yaygınlaştırılarak sürdürüleceğini belirtti.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada...
Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURULAŞ, toplu taşıma araçlarının bakım ve onarım çalışmalarını...

Haberi Oku