BURSA HABERLERİ:
MÜSİAD'TAN DEV HAMLE!

MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çepni’nin başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep Yaman Karadeniz’in yanı sıra, MÜSİAD üyesi iş adamları katıldı.

Kilo değil, değer ihracatı yapılmalı…

MÜSİAD Bursa Şubesi Sektör Kurullarının, düzenlediği toplantılar çerçevesinde hazırladıkları raporlarla, sektörlerin problemlerini teşhis ederek, çözüm önerileri ürettiğini ifade eden Hasan Çepni, Makine sektörünün son yıllarda önemli gelişmeler sağladığını belirterek, “Makine sektöründeki kilogram birim fiyatının artık değer kazanması gereklidir. Sektörün kilo değil, değer ihracatı yapması konusunda gerekli alt yapının hazırlanması konusunda sektör temsilcilerine büyük görev düşüyor. MÜSİAD Bursa Şubesi Makina Sektör Kurulu olarak, 2011 yılında raylı sistemler konusunu enine boyuna işledik ve sonrasında şehir olarak büyük faydasını gördük” dedi.

Üniversitelerle sağlıklı işbirlikleri kurulmalı…

Sektördeki yetişmiş eleman sıkıntısının çözümünün teknik ve endüstri meslek liselerindeki öğrenciler ile mümkün olacağını da dile getiren Hasan Çepni, “Endüstri ve teknik lise öğrencilerine, yıl içerisinde uygulanabilecek staj imkanları sunarak, onlara ve kendimize fayda sağlamalıyız. Sanayi ve üniversite işbirliğinin yüksek sesle konuşulduğu bugünlerde üniversitelerle sağlıklı işbirlikleri kurulmalıdır. Lise ve Üniversite öğrencilerimizi iş hayatına çekerek, onlardan iyi anlamda istifade etmeliyiz ”şeklinde konuştu.

Türkiye’nin tekstil makina sektöründe toplam 8 kalemde ithalat ve ihracat yaptığını ifade eden MÜSİAD Bursa Şubesi Makine Sektör Kurulu Başkanı Mehmet Topak ise, yapılan ithalatın, ihracattan çok daha fazla olduğunu belirterek, birim fiyatlarının yükselmesi gerektiğine dikkat çekti.

Rekabet yok, fiyatlar yüksek…

Bursa’nın tekstil sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu belirten Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep Yaman Karadeniz de, Bursa’nın tekstilin merkezi konumunda olmasına rağmen, tekstil makinaları konusunda imalat yapan sanayicilerin olmadığını belirterek, “Bursa olarak, tekstil makinaları üretme noktasında olması gereken yerde değiliz. Üreticilerimiz olmadığı gibi bütün ihtiyacımızı da Avrupa ülkelerinden ithal ediyoruz.  Bu ülkelerin rakibi olmadığı için makinaları çok yüksek fiyatlardan satıyorlar” dedi.

Üreticilerin AR-GE çalışmalarına önem vermesi gerektiğini de vurgulayan Prof. Dr. Karadeniz, Araştırma ve Geliştirme faaliyetlerinin sanayi bölgelerine yayılması bunun yanı sıra da, yazılım ve otomasyon konusunun üzerinde durulması gerektiğini söyledi.

 

 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Nasır Yıldız:''Çalışan kadınlarımıza...
Bursa'da ''Çalmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacağım sloganı ile seçim çalışmalarına...

Haberi Oku

banner108