BURSA HABERLERİ:
Muradiye Külliyesi 30 Eylülde Açılacak!

 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Muradiye Külliyesi’nde son hazırlıkları yapılan restorasyon çalışmalarını inceledi. Muradiye’deki çalışmaların UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil alanlardaki son restorasyonlar olduğunu ifade eden Altepe, tarihi eserleri ayağa kaldırmak ve yeniden işlevlendirmek için titizlikle çalıştıklarını vurguladı.
Bursa’nın tarih ve kültür şehri olduğunu anlatan Altepe, “Bursa’nın en büyük özelliği Osmanlı’nın başkenti oluşu… Bizler de sultanların kurduğu semtlerden oluşan Bursa’mızın tüm bu özelliklerini ortaya çıkarmaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda tüm külliyeleri ayağa kaldırdık, restore ettik ve onları canlandırarak Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesine adını yazdırdık. Bursa artık evrensel bir değer.” diye konuştu.

Bursa’nın UNESCO’nun da katkı koyacağı önemli bir merkez olduğunu belirten Altepe, “Osmanlı saray efradı burada 12 ayrı türbede yatıyor. Sultan II Murat ve Fatih’in çocuklarından torunlarına kadar tüm akrabalarının kabirleri Muradiye’de… Fatih Sultan Mehmet’in iki oğlu, II. Beyazıt’ın iki oğlu, Cem Sultan ve Şehzade Mustafa da Cem Sultan Türbesi’nde... Muradiye Külliyesi, Bursa’da tarihi eser açısından en zengin külliye. Cami, imaret, medrese ve hamamın yanında 12 ayrı türbe de bulunuyor.” dedi.

Altepe, külliyedeki duvarların üzerine yapılan kaplamalardan orijinal kalem işlerine kadar her köşede titizlikle çalışıldığını söyledi. Külliyenin açılış için gün saydığını kaydeden Altepe, “Muradiye Külliyesi’nde, kentin farklı noktalarından alınan bir mezar taşları açık hava müzesi de var. Mezar taşları, Bursa tarihini bize en güzel şekilde anlatıyor. Muradiye, önemli bir merkez oldu. Ziyarete açılışını da 30 Eylül Çarşamba günü yapıyor ve tüm hemşehrilerimizi açılışa bekliyoruz.” diye konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Türk Sağlık Sen Sendikası Şubelerinden suç...
Sağlık çalışanını sahte imzayla sendikaya üye yapılmasının anlaşılması üzerine suç duyurusunda...

Haberi Oku

banner108