BURSA HABERLERİ:
MUDANYA BELEDİYESİ'NİN KADIN KONUKLARI!
 Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ı ziyaret ederek hem hayırlı uğurlu olsun temennisinde bulundular hem de kooperatiflerine destek vermeleri konusunda talepte bulundular. 
Belediye Başkanının kısa süre içinde belediyede yaptığı icraatların kendilerini mutlu ettiğini belirten kooperatif başkanı Leyla Şeker, "Bizler evlerimizde tüketici olarak oturmayı istemeyen girişimci, ev geçimlerini sağlamaya çalışan ayrıca doğum büyüdükleri yeri dünyaya tanıtmak için mücadele veren Trilye sevdalısı kadınlar olarak Trilye de kurduğumuz, Trilye kadın kalkınma kooperatifi olarak belediyemizin bizlere destek vermesini istemek ve ayrıca hayırlı olsun temennisinde bulunmak üzere Belediye Başkanımız Hayri Türkyılmaz'ı makamında ziyarete geldik. Belediye Başkanımızın bakış açıları çok güzel,düşünceleri çok güzel. Üreten insanlara bakış açısı çok güzel, işte bizleri mutlu eden ve üreten insanlar olarak bizleri teşvik eden bu davranışlar bizlere güç vermektedir. 
Bizler Trilyeli üreten kadınlar olarak, Trilye de kooperatifimizin dışında ayrıca Sosyal Dayanışma Yardımlaşma ve Kültürümüzü Yaşatma Derneğini de kuruyoruz. Sosyal yönden Trilyenin folkloru, tarihi dokusu, Mudanya ilçemiz ile ilişkili olarak ilçeye bağlı köyden mahalleye dönüşen mahallelerimizde yaşayan üreten ancak sergileyip pazarlayamayan kadınlarımızın el emeği göz nuru dökerek işledikleri ürünlerinin değerlendirilmesi ve pazarlama konusunda onlara istihdam yaratma çabası içinde olduğumuzu ve bu düşüncelerimizi Belediye Başkanımıza aktardık,Trilye de bizlere yer konusunda da destek vermesini isteyerek bir kaç yer işaret ettik bize bunun geri dönüşümü çok güzel oldu ve bizleri mutlu etmiştir. Belediye Başkanımız bizlere bu konuda da destek vereceğini belirterek bizleri yüreklendirmektedir" dedi.
Trilye Kadın Kalkınma Kooperatifi Başkanı Leyla Şeker ve yönetim kurulunun kendilerini ziyaret etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren ve kadınların düşüncelerine sonuna kadar destek vereceğini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz,kadınlarımızın çabaları çok güzel. Bir şeyler yapmak üretmek ve bunları pazarlamak istemeleri çok güzel. Belediye olarak desteğimizi vereceğimizi kendilerine bildirdik. İnsanlar bir araya gelerek imece usulü bir şeyler yapmaya gayret gösteriyorlar, üretim yapıyor satışını sağlamaya çalışıyorlar, bundan daha güzel bir şey olamaz. Bizim ülke olarak kültürümüzde var imece usulü denen olgu bulunuyor. Biz belediye olarak tabiki size destek olacağız,bu bizim görevimizdir. İlçemiz turizmle kalkınacaktır ancak tanıtım yapmak şart.
Mudanya'yı, Trilyeyi, Güzelyalı'yı ve ilçemize bağlı köyden mahalleye dönüşen mahallelerimiz de özellikle kadınlarımızın el emeği göz nuru dökerek ilmik ilmik işledikleri birbirinden güzel dantel ve el işleri var, mesela Mudanya'mız da Girit Danteli kursları var bunlarında tanıtımını elele vererek ve düzenlenecek olan aktivitelerle tanıtımlarını yapacağız. Mudanya ve bölgemizi el işleriyle, kültürü ve üretilen dünyaca meşhur Siyah İnciri, çeşit çeşit üzümü ve zeytinini tüm dünyaya tanıtacağız ve bunun çalışmalarına hemen başlıyoruz. Mesela köyden mahalleye dönüşen hemen her mahallemizde, Trilye de Kumyaka da çok çeşitli tarihi eserlerimiz var, bunların da tanıtımlarını en iyi şekilde yapacağız, Mudanya'mız turizmle kalkınmalıdır, ekonomik anlamda da büyük bir canlılık ve hareket gelecektir. Bizler Mudanya'yı bambaşka bir güzelliğe büründüreceğiz, yani şunu söylüyoruz ,Mudanya'da çok güzel şeyler olacak" dedi.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Şehit Hakan Ünver Mesleki ve Teknik Anadolu...
Şehit Hakan Ünver Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü İbrahim AYGÜÇ ve okul öğretmenleri Seda...

Haberi Oku