BURSA HABERLERİ:
Minik Edebiyatçılar İş Başında: Osmangazi Belediyesi'nden Yaşar Kemal Atölyesi

Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nde düzenlenen Yaşar Kemal’in İzinde Doğa ve Geri Dönüşüm Atölyesi projesi, 8-12 yaş arası çocuklara edebiyat ve sanat dolu bir gün yaşattı. Atölye, Yaşar Kemal'in eserlerini oyunlar ve drama teknikleriyle harmanlayarak çocuklara farklı bir öğrenme deneyimi sundu.


"Filler Sultanı"ndan İlham Alan Eğlenceli Oyunlar

Etkinlik kapsamında çocuklar, Yaşar Kemal’in ünlü eseri **"Filler Sultanı ile Kırmızı Sakallı Topal Karınca"**dan esinlenerek hazırlanan sokak oyunları oynadı. Eşitlik, adalet ve özgürlük gibi temaları işleyen oyunlarla keyifli vakit geçiren minikler, aynı zamanda drama etkinlikleriyle bilmecelerin cevaplarını aradı ve müze eserleriyle bağlantılar kurdu. Çocuk yogasıyla denge ve koordinasyon becerilerini de geliştiren katılımcılar, eğlenirken öğrenme fırsatı buldu.


Drama ile Tarihi Keşif Yolculuğunda

Drama Eğitmeni Gülşah Güler, atölye hakkında şunları söyledi: "Bugün Yaşar Kemal’in hikâyesinden yola çıkarak bir atölye planladık. Çocuklar drama teknikleriyle Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni gezdiler. Müzede gördükleri detayları canlandırarak hem iletişim becerilerini geliştirdiler hem de işbirliğini pekiştirdiler." Atölye sonunda 3 boyutlu panoramayı gezen çocuklar, tarihin izlerini edebiyatla birleştirerek farklı bir bakış açısı kazandı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

BURSA REHBERLERİ MİSİ KÖYÜ’NDE BULUŞTU:...
Bursa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (BURSA-BRO), üyeleriyle birlikte Misi Köyü’ne özel bir Eğitim...

Haberi Oku