BURSA HABERLERİ:
Kurtuluş mu? Felaket mi?

 Bursa Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi, mimarlık zirvesiyle devam etti. 'Kentsel dönüşüm: kurtuluş mu, felaket mi?' konulu panelde konuşan Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, ekonomisi ve demokrasisi gelişmiş ülkelerde kentsel dönüşümün kurallar içinde gerçekleştirildiğini belirtti. Başkan Muhcu, "Ancak bizim gibi ülkelerde kuralsız, hukuk ve demokrasi yok sayılarak otoriter süreçlerle desteklenen bir süreç dayatılıyor. İnsanların ortak değerlerinin yaşatıldığı kentlerde bu operasyonlarla kimliksizlik, toplumsal ayrışma ve sosyal problemler de davet ediliyor." diye konuştu. Hamburg Limanı ve bölgesinin dönüştürülmesinde Alman hükümeti, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket ettiğini aktaran Muhcu, Türkiye'de bu durumun tam tersi olduğunu savundu.
Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Orhan Sarıaltun ise kentsel dönüşme karşı olmadıklarının altını çizerek şunları söyledi: "Kentler kendi dinamikleriyle ilgili de dönüşebilirler. Bunu tümden dışlayan bir yaklaşım doğru bir planlama yaklaşımı olmaz. Bizim karşı olduğumuz şey kentsel dönüşümün nasıl yapılacağı ile ilgili." dedi.
Harita Kadastro Mühendisleri Odası genel başkanı Ertuğrul Candaş da şunları dile getirdi: "Yanlış anlayışla kentlerimizi dönüştürmeye çalışırsak dönüşümün sonu felakettir. Bugün kentlerimizi bu hale getiren rantçı bir bakış açısı vardır. Bu bakış açısıyla kentsel dönüşüm yapamayız. Yaparsak bu sadece müteahhitlere iş oluşturma hamlelerinden başka bir sonuç doğurmaz." şeklinde konuştu.
Zirvenin üçüncü ve son panelinde Artı Mekan Dergisi Editörü Fatoş Altıntaş'ın moderatörlüğünde 'Yapıda yaşam ve mekan' tartışıldı.
Bursa Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi kapsamında düzenlenen Mimarlık Zirvesi, dünyaca ünlü mimar 3LHD adlı mimarlık ofisinin kurucu ortaklarından Sasa Begovic'in konferansıyla tamamlandı. 

Anahtar Kelimeler
Kurtuluşmu-felaketmi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Marmarabirlik’ten üreticiye 630 milyon TL...
2023/2024 iş yılı ürün alım kampanyasının son dilim ödemesini 26 Nisan 2024 tarihinde yapacak Marmarabirlik,...

Haberi Oku