BURSA HABERLERİ:
Kronik sorunlara el atılmadı

Konuşmalarında sert ifadelerle Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı, eleştiren Kaplan; “Bursa’nın çok önemli sorunları varken, Başkan sayın Alinur Aktaş, Meclis’te talihsiz bir açıklamaya imza atarak, Bursa’yı Türkiye’nin gündemine olumsuz bir görüntü ile taşımıştır. Bundan sonra izlenilecek yol akliselim bir şekilde tıkanan siyasi yolları karşılıklı açmaktır. Bunun içinde sayın Aktaş’ın 1946’ya kadar kökleri inen, Atatürk Cumhuriyeti ve Demokrasiye bağlığını her yerde yaşadığı trajedik olaylara ve darbelere rağmen koruyan Demokrat Misyonunda düşünce ve çözüm önerilerini dikkate almasıdır.” Dedi.

t-2; 2023’de mi bitecek!

Kaplan; “Seçim üzerinden yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen, 31 mart öncesi seçim vaatleri olan sayın Aktaş çözüm getireceğini söylediği hiçbir yatırıma imza atamamıştır. Çözüm bekleyen sorunlar arasında İstanbul Caddesi üzerinde yarım yamalak inşaatı Çin Seddi gibi duran T-2 hattında 1 milim ilerleme sağlanamamıştır, müteaahit firma ile nasıl bir anlaşma yapılmıştır, bu kamuya birkez daha açıklanmalıdır. Caddenin karşılıklı komşu olan sakinleri yarım imalatları yüzünden birbirlerine ulaşmak için yüzlerce metre yürümek zorunda bırakılmıştır. Büyükşehir borç yükü ortadadır. Bunu asgariye indirmek için su ve ulaşıma yakın zamanda zam yapıldı. Merkezi Hükümetten ilave yardım kaynakları konusunda adım atılmışmıdır? Ulaştırmayan Ulaşım noktasında nasıl bir yol haritası çıkarılmıştır? Yeni stad çevresi ve hastane alanı, Acemler düğümünün çözülmesi için nasıl bir yöntem izlenilecektir?” dedi.

Bursalılar özel’in insafına bırakıldı!

Görüş ve sorularına devam eden Kaplan; “Şehrin önemli bir markası olan Bursaspor için Büyükşehir Belediyesi küçük bir adım attı ancak bu yeterli değil! Bursa’yı yöneten en yüksek derecedeki seçilmiş birisi olarak sayın Aktaş, Bursaspor’un son hali için vicdanen bir sorumluluk hissederek, şehrin dinamiklerini bir araya getirebilecekmidir? Bursaspor’u düştüğü yerden ayağa tekrar kaldırabilecekmidir? Kilometrelerce uzak olan Şehir Hastanesi ile birlikte şehir içinde yaşayan 2 milyon Bursalı hemşerimiz, kapanan devlet hastaneleri nedeniyle! Özel Hastanelerin insafına bırakılmıştır. Sadece şehrin 3 noktasından yeni Şehir Hastanesine ulaşım imkanı sunulmuştur. Büyükşehir alternatif ulaşım araçları ve yolları konusunda tasarrufu varmıdır? Bu soruları çoğalmak mümkündür. Sıraladığımız bu soruları bizlere sorduran sorunlarda herkes tarafından malumdur. Bizler bu soruları Demokrat Misyonda en rahat sorabilecek bir misyonuz çünkü; sadece Bursa’da değil, Türkiye’nin her yerinde hangi esere bakarsanız altında Kırat’ın imzasını göreceksiniz!” dedi.

Şehrin onca sorunu varken!

Kaplan; “Ne mutlu ki; 73 yıllık geleneği ile ülkemize ve vatandaşımıza sayısız hizmetler kazandırdık. Yönü, istikameti ve tarafı daima millet olan tarihi misyonun temsilcileriyiz. Bizleri millet yapan değerler ile asla zıt düşmedik. Modern dünyanın bizlere kattığı değerleri Anadolu kültürü ile harmanlayarak Büyük Türkiye sevdası ile rüştümüzü milletimizn emrine koyduk. Son yaşanan 30Ağustos tartışmalarına du açıdan baktığımızda derin bir üzüntü duyuyoruz. Bizi bir millet yapan değerlerimizin başında gelen 30 Ağustos Büyük Taaruz ve Zafer Bayramı üzerinden bir tartışma yaratılmasına sebep olunması bile bizleri derinden yaralamıştır. Bursalılar rencide olmuştur. Son 200 yılın en büyük emperyalist güçlere karşı kazanılan bu zafer vesilesi ile tekrar Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşlarını, şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Böyle bir kutlu bayram günü üzerinden, şehrimizin onca sorunu varken tartışma konusu olması da ayrı bir sorundur! Şehrimizin kronik sorunları varken, siyasetçilerin görevi yeni sorunları ulusal boyutlara taşımak olmamalı, sorunların çözümlerinde ellerini taşın altına koymalıdır. Şehrimizdeki tüm yöneticileri ve siyasetçileri bu vesile ile aklıselim davranmaya davet ediyoruz.” Dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

BOSAD’DAN SEKTÖRE ÇAĞRI
BOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Baytaş, Painİstanbul&Turkcoat Fuarı öncesi düzenlenen yemekte boya...

Haberi Oku