BURSA HABERLERİ:
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi, nitelikli işgücüne büyük katkı sağlayacak

Karacabey’de eğitime ve nitelikli işgücüne katkı sağlayacak yatırımlar hızla devam ediyor.
 
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, önceki gün Bölge Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ile birlikte, yapımı devam eden Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Merkezin, Karacabey’de eğitime büyük katkı sağlayacağına vurgu yapan Özkan, bu anlamlı projeye her zaman destek olduklarını dile getirdi.
 
E-Sınav Merkezi olacak
 
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü, gerçekleşen ziyarette heyete merkez hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Güncü yaptığı açıklamada, “Merkezimiz, 2 buçuk dönümlük bir arazi üzerine yapılmıştır.  İçerisinde ustalık ve kalfalık eğitim merkezi, KOSGEB ve İŞKUR temsilciliği, 300 kişilik konferans salonu ki bu salon, Karacabey’imizdeki sanayici ve esnaflara ayrım yapılmaksızın, toplantı ve eğitim seminerlerinde ücretsiz temin edilecek. Ayrıca burası E-Sınav Merkezi olarak Bursa’daki 3 sınav merkezinden biri olacak. Böylece Karacabey’de bu tarz sınavlara girecek olanlar, Bursa’ya gitmeye gerek duymayacak” dedi.
 
Nitelikli işgücüne katkı sağlayacak
 
Güncü konuşmasında, “Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi, tüm olanaklarıyla ilçe sanayicisinin ve esnaflarımızın hizmetindedir. Oda üyelerimizin ve ilçemizdeki diğer esnafların en büyük sıkıntılarından olan nitelikli ara eleman ihtiyacımızı, burada gerçekleştirilecek eğitim, seminer, mesleki yeterlilik kurumu sınavları ile karşılayacağız. Oda üyelerimiz bu kurumu asla bırakmayacak. Her türlü eğitim, seminer, sınav ve toplantılarını burada gerçekleştirecek. Gece gündüz demeden bu mekanizmayı çalıştırarak, ilçemizin nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılayacağız. Bu kapsamda, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası olarak üstlendiğimiz projeye Karacabey Kaymakamlığı, Karacabey Belediyesi, Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı başta olmak üzere hayırsever üyelerimiz, mimarlar, mühendisler, inşaat ustalarımız çok büyük katkı sundular. Hepsine minnettarız” şeklinde konuştu.
 
Mesleki eğitime desteğimiz sürecek
 
KTSO Mesleki Eğitim Merkezi ziyareti sonunda Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da yaptığı açıklamada; “İlçemizde, mesleki eğitim konusunda ciddi yatırımlarımız ve çalışmalarımız oldu, olmaya da devam ediyor. Girişimlerimiz sonucunda hayata geçirilen ve okul-sanayi iş birliğinde tüm Türkiye’ye örnek gösterilen Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu alanda öncü rol üstlenmektedir. Uygulamalı eğitimlerin verildiği okulumuza, sanayicilerimizin katkısı da artarak devam ediyor. Ülkemizin geleceği için eğitime ve teknolojiye olan yatırımlar son derece önemli. İlçemizde eğitim kalitesinin artması için gayret gösteriyoruz. Eğitim daima önceliğimiz. Bu anlamda, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi için de bu zamana dek olduğu gibi bundan sonraki süreçte de desteğe her zaman hazırız. İlçemiz için önemli bir gelişme bu. Emeği geçen herkesi yürekten kutluyoruz” dedi.
 
Öte yandan merkez içerisinde 11 dersliğin yanı sıra atölyeler, idari odalar ve sosyal yaşam alanları da olacak.
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Son yolculuğuna uğurlandı
Osmangazi Belediyesi’nin Ruhsat ve Denetim eski müdürü Yüksel Aslan, yakalandığı amansız hastalık sonucu...

Haberi Oku