Geçmiş dönem Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi olan Çakır, artık Toplumsal Politikalar Başkanlığı Çevre Politikaları Komisyon Başkanı olarak görev yapacak. Çakır, yeni görevi sonrası yaptığı açıklamada, doğa ve çevre mücadelesinde kararlı bir duruş sergileyeceğini vurguladı.
"Onlar Doların, Biz Doğanın Yeşilini Sevmeye Devam Edeceğiz"
Müberra Çakır, çevre talanına karşı net ve sert mesajlar verdi. Yangınlar ve sellerle mücadelede, rantın ve talanın karşısında duracağını belirten Çakır, özellikle İznik Gölü'nün feryadına dikkat çekti. "Onlar doların yeşilini severken, biz doğanın yeşilini sevmeye devam edeceğiz" diyen Çakır, göz göre göre kuruyan göllerin ve talan edilen ormanların milletin sabrını taşırdığını ifade etti.
"Bu Toprakları Çocuklarımıza Borçluyuz"
Doğanın bir emanet olduğunu vurgulayan Çakır, "Biz bu toprakları atalarımızdan miras değil, çocuklarımızdan emanet olarak aldık. Biz bu emanete ihanet etmeyeceğiz" diyerek, çevreyi koruma konusundaki kararlılığını dile getirdi. Çakır'ın yeni görevinde atacağı adımlar, çevre duyarlılığına sahip kesimler tarafından merakla bekleniyor.