BURSA HABERLERİ:
İNEGÖL'DE YIKIMLAR SÜRÜYOR!

İnegöl’ü yaşanabilir modern bir kent olarak geleceğe taşımak için birçok önemli projeyi hayata geçiren ve bu kapsamda ilçenin yaşam kalitesini arttırmaya öncülük eden İnegöl Belediyesi tarafından tehlike arz eden ve atıl vaziyette bulunan bir bina daha yıkıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Bugün Hamidiye Mahallesi Hacımolla sokak’ta bulunan, özellikle aileler başta olmak üzere mahalle sakinlerine sıkıntı veren bu yapıyı yıkıyoruz” dedi.

Hamidiye Mahallesi Hacımolla sokak’ta bulunan 367 ada, 34 nolu parselde bulunan eski yapının 04 Şubat 2014 tarihli ve 116 sayılı encümen kararına istinaden yıkıldığını bildiren Taban; Binada çökme durumu olduğunun tespit edilmesi ve yapının taşıyıcı sisteminin çöktüğü; halkın can ve mal güvenliği açısından tehlike arz ettiği İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından tespit edildiğinden belediye ekiplerince gerekli güvenlik önlemleri alınarak binanın yıkımının gerçekleştirildiğini kaydetti.

Bina ile ilgili mahalle sakinlerinin rahatsızlığı ve şikâyetinin de söz konusu olduğunu kaydeden başkan yardımcısı Alper Taban; “Şehrimizdeki huzurun tesisine katkıda bulunmak amacıyla daha önce de vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda mahalle aralarında kalan metruk yapıların yıkımlarını gerçekleştirdik. Yıkımı tehlike arz eden yapıların yıkılması çerçevesinde, gerçekleştirdik” diyerek, şehrin fiziki yapısını bozan, imar sorunu teşkil eden, çevreye ve vatandaşa sıkıntı doğuran yapıların yıkımını gerçekleştirerek çözüme kavuşturduklarını ifade etti. Taban, son olarak yıkım sonrası ortaya çıkan molozların, yıkım ekipleri tarafından kaldırıldığını söyledi.

Mahallelerde bulunan virane binanın İnegöl Belediyesi tarafından yıkılmasını takdirle karşılayıp belediyeye teşekkür eden vatandaşlar, virane binaların bulunduğu yerlerden dolayı sıkıntı yaşadıklarını ve metruk olan bu yerlerin varlığından olumsuz yönde etkilendiklerini belirttiler.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Son yolculuğuna uğurlandı
Osmangazi Belediyesi’nin Ruhsat ve Denetim eski müdürü Yüksel Aslan, yakalandığı amansız hastalık sonucu...

Haberi Oku