2024 yılından 2026’nın ilk çeyreğine kadar olan süreçte, imara aykırı olduğu tespit edilen toplam 142 kaçak yapının yıkımı gerçekleştirildi.
Yıkım Grafiği Yükseliyor: Denetimler Sıkılaştırıldı
İnegöl Belediyesi Encümen kararları ve vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda yürütülen çalışmalarda, kaçak yapılaşma verileri paylaşıldı. Şehrin geleceğini koruma altına almak adına gerçekleştirilen yıkımların yıllara göre dağılımı şöyle:
-
2024 Yılı: 39 kaçak yapı ortadan kaldırıldı.
-
2025 Yılı: Mücadelenin dozu artırılarak 95 yapı yıkıldı.
-
2026 İlk 3 Ay: Yılın ilk çeyreğinde 8 kaçak yapı daha tasfiye edildi.
Akıncılar Mahallesi ve Kırsal Alanlarda Kararlı Müdahale
Son operasyonların odağında özellikle verimli tarım arazilerinin bulunduğu kırsal mahalleler yer aldı. Akıncılar Mahallesi’nde tarım arazisi üzerine usulsüz inşa edilen 3 yapının yıkımı tamamlandı. 2026 yılı dökümüne göre; Süleymaniye, Mahmudiye, Yeniceköy, Kıran ve İsaören mahallelerinde tespit edilen kaçak yapılar birer birer kaldırıldı.
Belediyenin kararlı duruşu sonrası, bazı mülk sahipleri yıkım maliyetinden kurtulmak adına yapılarını kendi imkanlarıyla tahliye ederken; uyarıları dikkate almayan 5 yapı belediye ekiplerince iş makineleriyle yıkıldı.
Yıkım Maliyetleri Yapı Sahiplerine Fatura Ediliyor
İnegöl Belediyesi, kaçak inşaat girişiminde bulunan vatandaşlara yönelik kritik bir hatırlatmada bulundu. Kaçak yapıların belediye ekipleri tarafından yıkılması durumunda ortaya çıkan; iş makinesi, personel ve nakliye maliyetlerinin tamamı yasal faiziyle birlikte yapı sahiplerine fatura ediliyor. Belediye, vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına imar izni olmayan alanlarda inşaat faaliyetine girişmemeleri gerektiğini vurguladı.
"Tarım Arazilerimizi ve Geleceğimizi Korumakta Kararlıyız"
İnegöl Belediyesi’nden yapılan resmi açıklamada, kaçak yapılaşmanın sadece bir imar suçu değil, aynı zamanda kentin doğasına ve tarımsal zenginliğine vurulmuş bir darbe olduğu belirtildi. Açıklamada, "Kaçak yapıya asla müsaade edilmeyecektir. Şehrimizin planlı büyümesi ve tarım alanlarımızın korunması için denetimlerimiz 7/24 esasıyla, teknolojik imkanlar da kullanılarak devam edecektir" ifadelerine yer verildi.



