BURSA HABERLERİ:
İnegöl'de Kentsel Dönüşümde İkinci ve Üçüncü Etap Başladı

Birinci etapta temel inşaatına başlanan projenin ikinci ve üçüncü etapları için de start verildi. Bu etaplarda bulunan toplam 192 dairenin tahliyesi tamamlandı ve binaların söküm çalışmalarına başlandı.


Afetlere Dirençli ve Modern Bir Yaşam Alanı

"Afetlere Karşı Dirençli Şehirler" hedefiyle başlatılan projede, birinci etapta zemin iyileştirme çalışmaları sona yaklaştı. Hacettepe Üniversitesi'nden akademisyenlerin desteğiyle yürütülen zemin etüdü çalışmalarının ardından, temel inşası da başladı. İkinci ve üçüncü etaplarda mevcut 31 blok yıkılacak ve yerine 8 bloklu modern bir yaşam alanı inşa edilecek. Yıkım işlemlerinin Ekim ayında başlaması planlanıyor.


Başkan Taban: "Kaybedeni Olmayan Bir Dönüşüm"

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, projenin 7 etaplık bir zincirle tamamlanacağını ve her etabın birbirini takip edeceğini belirtti. Başkan Taban, bu dönüşümün kaybedeni olmayan bir proje olduğunu vurgulayarak, "Kazananı vatandaşlarımız" dedi. Proje kapsamında toplam 130 blok yıkılıp yerine 44 yeni blok yapılacak. Yeni yapılar, zemin artı 5 kat olarak planlanıyor.

Ayrıca, projede sadece konutlar yenilenmiyor; cadde ve sokak genişlikleri de artırılacak, 2 binden fazla otopark alanı oluşturulacak. Projenin çevre dostu ve akıllı şehir uygulamalarını içereceğini de belirten Taban, binaların çatılarında Güneş Enerji Sistemi (GES) bulunacağını ve bu özelliğiyle Türkiye'de bir ilk olacağını söyledi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

BURSA REHBERLERİ MİSİ KÖYÜ’NDE BULUŞTU:...
Bursa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (BURSA-BRO), üyeleriyle birlikte Misi Köyü’ne özel bir Eğitim...

Haberi Oku