BURSA HABERLERİ:
İnegöl'de 24 Kasım Öğretmenler Günü: Öğrenci Kaybıyla Gölgelelen Hüzünlü Kutlama

İnegöl'deki kutlama programı, lise öğrencisinin vefatı nedeniyle hüzünlü bir atmosfere sahne oldu.


Atatürk Anıtı'nda Çelenk Töreni

Kutlama programı sabah saatlerinde resmi törenle başladı ve üst düzey yöneticilerin katılımıyla gerçekleşti.

  • Tören Başlangıcı: Sabah 10.00’da Atatürk Anıtı önünde çelenk töreni düzenlendi.

  • Katılımcılar: İnegöl Kaymakamı Eren Arslan ve Belediye Başkanı Alper Taban törene katıldı.

  • Çelenk Sunumu: Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi, öğrenciler ve Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin tarafından anıta bırakıldı.


Beşinci Mevsim'de Acı Nedeniyle Program İptalleri

Kutlamaların merkezi olan Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi’ndeki program, bir lise öğrencisinin vefatı nedeniyle sadeleştirildi.

  • Kutlama Merkezi: Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi.

  • Hüzünlü Atmosfer: Salonda öğretmenler günü mutluluğu yaşanırken, hayatını kaybeden lise öğrencisinin hüznü de hissedildi.

  • İptaller: Vefat eden öğrencinin acısı sebebiyle, hazırlanan bazı sahne gösterileri iptal edildi.


Müdür Zengin'den Duygusal Anma: "Öğrenci, Umutla Baktığımız Bir Gelecektir"

Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin, konuşmasında vefat eden öğrenciyi anarak öğretmenler için öğrenci kaybetmenin anlamını dile getirdi.

  • Vefa Günü: 24 Kasım'ın, Atatürk'ün başöğretmen unvanını alması vesilesiyle 1981 yılından bu yana kutlanan bir vefa günü olduğunu belirtti.

  • Tarifsiz Acı: Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi’nden bir öğrencinin kaybedilmesinin tarifsiz bir acı olduğunu ifade etti.

  • Öğrencinin Anlamı: "Öğrenci, sadece sınıfta oturan bir çocuk değildir. Umutla baktığımız bir gelecektir. Yarınlara dair kurduğumuz hayaldir."


İlçe Yöneticilerinden Öğretmenliğin Kutsallığı Vurgusu

İnegöl Kaymakamı Eren Arslan ve Belediye Başkanı Alper Taban, öğretmenlerin nesillerin yetiştirilmesindeki önemini vurguladı.

  • Başkan Taban: Öğretmenlerin nesillerin yetişmesinde en büyük katkıyı verenler olduğunu ve işlerinin zorluğunun farkında olduklarını söyledi.

  • Kaymakam Arslan: Öğretmenliğin bir meslekten öte bir görev olduğunu, inanç değerleri (Oku emri ve ilim arama) doğrultusunda öğretmenlere verilmesi gereken değerin kelimelerle anlatılamaz olduğunu belirtti.


Tören Emekli ve Yeni Öğretmenlerle Sonlandı

Kutlama programı, duygusal konuşmaların ardından geleneksel törenlerle tamamlandı.

  • Tören Detayları: Emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri takdim edildi ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi.

  • Ödül Takdimi: 24 Kasım kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Nilüfer'de Yeni Yıl Coşkusu Başlıyor:...
Nilüfer Belediyesi, yeni yılı büyük bir coşku ve renkli etkinliklerle karşılamaya hazırlanıyor.

Haberi Oku