BURSA HABERLERİ:
İnegöl 9. Kitap Günleri Başladı: 10 Günde 1 Milyon Kitap ve 173 Yazar Kitapseverlerle Buluşuyor

9 Kasım Pazar akşamına kadar açık olacak fuarda, 173 yazar, 105 yayınevi ve 1 milyon kitap kitapseverlerle buluşacak. İlk günden yoğun ilgiyle karşılaşan fuarda, söyleşiler, imza günleri ve etkinliklerle dolu dolu bir 10 gün yaşanacak.


Açılış Törenine Yoğun İlgi: "Yazı ve Kitap Medeniyettir"

Kitap Günleri’nin açılış töreni, Kaymakam Eren Arslan, AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, Belediye Başkanı Alper Taban ve çok sayıda protokol üyesi, yazar ve öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

  • Onur Konuğu Konuşması: Programın onur konuğu olan Edebiyatçı Yazar ve Şair İbrahim Tenekeci, "Yazı ve kitap, medeniyettir," diyerek okumanın ve yazmanın önemini vurguladı.

  • Kitap Kumbarası Çağrısı: Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin, fuarı ziyaret eden herkesi "Kitap Kumbarası"na bir kitap bağışlayarak köylere eksik kitapların tamamlanmasına destek olmaya çağırdı.

  • Gelecek İçin Umut: Kaymakam Eren Arslan, fuardaki coşkulu öğrenci ilgisine dikkat çekerek, "Bu manzara geleceğimiz için de umut verici," dedi ve İnegöl Belediyesi’ne şehrin manevi imarını gerçekleştirdiği için teşekkür etti.


Başkan Alper Taban: "Cumhuriyet Bir Fikrin Gücüyle Doğdu"

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, konuşmasında Cumhuriyet Bayramı'na atıfta bulunarak kitabın medeniyet yolculuğundaki önemini anlattı.

  • Cumhuriyet Vurgusu: Başkan Taban, "Cumhuriyetin de bir fikrin, bir kalemin ve bir kitabın gücü ile doğduğunu hatırlatmak istiyorum," dedi.

  • Medeniyet Yolculuğu: "Cenabı Allah’ın da yüce kitabında insanoğluna ilk emri, okudur. Bir milletin medeniyet yolculuğu, kitapla başlar," ifadelerini kullanarak okumanın varlığı anlamak olduğunu belirtti.

  • Yerel Yazarlara Destek: İnegöl'de yerel yazar sayısındaki ciddi artıştan mutluluk duyduğunu dile getiren Taban, fuarda toplam 46 yerel yazarın kitaplarını tanıtıp imzalayacağını duyurdu.

  • Kitaphane Hedefi: Nöbetçi Kitaphaneler açarak öğrencilerin kitaplarla buluşmasını hedeflediklerini ve daha fazla kitaphane açmak adına çalışmalar yürüttüklerini ekledi.


Milletvekili Salman: "Öğrenmenin ve Eğitimin Yaşı Yok"

AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, gençlerin kitaba olan ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

  • Dini Emir ve Öğrenme: "Dinimizin ilk emri oku," diyen Salman, "Öğrenmenin ve eğitimin yaşı yok," diyerek gençlerin gelişmek için kitap okumaları gerektiğini söyledi.

  • Sanal Dünyaya Rağmen İlgi: Günümüz dünyasında sosyal medya ve sanal dünyaya rağmen gençlerin kitap fuarlarına gösterdikleri ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.


Fuar Detayları ve Açılışla Başlayan Etkinlikler

Kurdele kesimiyle resmi açılışı yapılan İnegöl Kitap Günleri, ziyaretçilerini bekliyor.

  • Çalışma Saatleri: Fuar, hafta içi 09.00-20.00, hafta sonu ise 10.00-20.00 saatleri arasında açık olacak.

  • Açılış Etkinlikleri: Açılışla birlikte yazar buluşmaları, söyleşiler ve imza günleri de başlamış oldu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bursa Bölgesi, Organ Bağışında Yine Lider:...
Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale ve Yalova illerini kapsayan Bursa Bölgesi, organ bağışı alanında...

Haberi Oku