BURSA HABERLERİ:
Hemşire Sıkıntısı Sona Eriyor!

 Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, yoğun bakımlarda bir hemşirenin bir hastaya bakması gerekirken dört hastaya bakmak zorunda kaldığını, yeni hemşirelerin gelmesiyle sorunun büyük ölçüde çözüme kavuşacağını söyledi. Hemşire yetersizliğinin sağlık hizmetini önemli ölçüde aksattığını vurgulayan Dekan Gürel, “Hemşire azlığı yüzünden hastalarımıza yeterli ilgi gösterilemediği gibi bir hemşirenin çok hastayla ilgilenmesi nedeniyle enfeksiyon riski de yüksek oluyordu. Bizim gibi üçüncü basamak hastanelerde hemşire hizmeti çok önemli. Hekimler gerektiğinde çağrılır, hastaya müdahale eder ama hemşireler her zaman hastayı görür. Hemşire demek hastanın her şeyi demek. Hemşire sayısı ne kadar çok olursa bizim verdiğimiz hizmet kalitesi o kadar iyi olur.” dedi.
MAAŞ BAKANLIKTAN
Alınacak hemşirelerin maaşlarını Maliye Bakanlığı, performans paylarını da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ödeyecek. Bu durumda bir hemşirenin ortalama maaşının 3 bin lira dolayında olacağı bildirildi.
Hemşireler, fakülte ve yüksekokulların 4 yıllık hemşirelik bölümü ve sağlık memurluğu bölümünden mezun olanlar arasından, sözleşmeli devlet memuru statüsünde alınacak. Adayların 10 Ekim tarihine kadar başvurması gerekiyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Marmarabirlik’ten üreticiye 630 milyon TL...
2023/2024 iş yılı ürün alım kampanyasının son dilim ödemesini 26 Nisan 2024 tarihinde yapacak Marmarabirlik,...

Haberi Oku