BURSA HABERLERİ:
Güvenlik Kameralarından Kaçamadılar!

Edinilen bilgiye göre; Bursa’nın Yıldırım ilçesi Yavuzselim Mahallesinde ikamet eden K.Y. (33) isimli bayanı önceki gün cep telefonundan arayarak kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, bir kuyumcunun soyulduğunu, kimliğinin burada bulunduğunu söyledi. Hırsızları yakalamak için çalışma başlattıklarını belirten dolandırıcılar M. Emin K. (34) ve Yaşar G. (52), bayanı verdikleri hesaba 2 bir lira yatırmaya ikna etti. Daha sonra bayanı yeniden arayan dolandırıcılar, bu paranın hırsızları yakalamak için yetmediğini, evde ne kadar para varsa kendilerine vermesini aksi takdirde olayın üzerine kalacağı yönünde korkuttu.
Paniğe kapılan K. Y.'den evde 15 bin 500 lira bulunduğunu öğrenen dolandırıcılar parayı bir poşete koyarak Kayhan Mahallesi'ndeki bir binanın köşesine bırakmasını istedi. K.Y. ise evdeki parayı bir poşete koyarak belirtilen yerdeki çöp bidonunu yanına bıraktı. K. Y. koşarak olay yerinden uzaklaşmasından sonra olay yerine gelen dolandırıcı parayı alarak kayıplara karıştı.
Bir süre sonra telefona cevap verilmeyince dolandırıldığını anlayan K.Y.’nin polise başvurdu. Çalışma başlatan Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ekipleri olay yerinde ki güvenlik kameralarını inceledi.
Yalova'ya doğru gittikleri tespit edilen dolandırıcılar M. Emin K. (34) ve Yaşar G.’nin (52), içinde bulunduğu 16 T .. plakalı ticari taksi Gemlik ilçesi Dürdane Mevkii'nde durduruldu. Poşet içinde ki parayı alarak olay yerinden ticari taksi ile ayrılan M. Emin K.’nın Bursa otogarından bekleyen arkadaşı Yaşar G.’i de alarak Yola’ya doğru yola çıktığı tespit edildi.
M. Emin K. ve Yaşar G. üst arasında 13 bin 358 lira bulunarak K.Y.'ye teslim edildi. Başka suçlardan da sabıkası olduğu oldukları zanlılar sorgularının ardından adli makamlara sevk edildi. Zanlılar basın mensuplarının neden yaptınız, pişman mısın sorularına cevap vermedi.
OLAY GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
Bu arada dolandırıcılık olayı an be an güvenli kamerasına yansıdı. K.Y.'nın telefonla dolandırıcıların yönlendirmesi ile olay yerine gelip elindeki poşeti çöp bidonunun yanına bıraktıktan sonra ayrılması saniye saniye kamerada görülüyor. K.Y.'nin poşeti bıraktıktan sona kaçarak olay yerinden uzaklaşmasından hemen sonra ise dolandırıcılardan Yaşar G.’nin gelip poşeti alarak sakince uzaklaşması yine görüntülerde mevcut. Görüntülerde Yaşar G. ayrılırken arkadaşını telefonla arayarak parayı aldığını söylüyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Son yolculuğuna uğurlandı
Osmangazi Belediyesi’nin Ruhsat ve Denetim eski müdürü Yüksel Aslan, yakalandığı amansız hastalık sonucu...

Haberi Oku