BURSA HABERLERİ:
Gürsu Kent Meydanı Projesi'nde tarihi eski Ptt binasının yıkımı gerçekleştirildi

Gürsu’nun 30 yıllık hayali olan Kent Meydanı Projesi’nin önündeki son engel, eski PTT binasının yıkılmasıyla ortadan kalktı. İlçe protokolünün ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen yıkım programı, Gürsu’nun çehresini değiştirecek dev projenin ilk somut adımı oldu. Gürsu Kaymakamı Murat Kütük, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve çok sayıda davetlinin yer aldığı törende projenin teknik detayları ve vizyonu paylaşıldı. İlçeye kazandırılacak 15 dönümlük yeni meydan; yer altı otoparkı, afet sığınağı, bellek evi, kent sahnesi ve geniş yeşil alanlarıyla Gürsu'nun yeni cazibe merkezi olacak.

Başkan Işık: 300 milyon liralık kamulaştırma gerçekleştirildi

Yıkım töreninde projenin arka planındaki büyük mücadeleye dikkat çeken Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Kent Meydanı projemiz için bugüne kadar 550 hissedar ile tek tek görüştük. Tam 3 bin 200 metrekarelik alanda bugüne dek güncel rakamlarla 300 milyon TL tutarında kamulaştırma gerçekleştirdik. Alanda hizmet veren Türk Telekom altyapısının ve hizmetlerinin aksamaması adına sadece kendilerine özel yeni bir bina yapımı sağladık. Uzun ve yorucu bir bürokrasi sürecinin ardından projemizin önündeki son engeli de bugün hep birlikte kaldırıyoruz" dedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba ise projenin Gürsu için vizyon bir yatırım olduğunu belirtecek, Büyükşehir Belediyesi olarak projeye tam destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada...
Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURULAŞ, toplu taşıma araçlarının bakım ve onarım çalışmalarını...

Haberi Oku