BURSA HABERLERİ:
Gürsu gelecekte iddialı

              37 GENCE OYUN TASARIMI VE YAZIMI EĞİTİMİ VERİLDİ
         Gürsu Belediyesi’nin başarılı gençlik projeleri geniş kitlelere yayılmaya devam ediyor.    E-Ticaret ve Dijital Pazarlama becerileri ile genç istihdamını ve girişimciliğini artırmak amacı ile hazırlanan Dijital Oyun Tasarım Yarışması Genç Girişimciyiz projesi kapsamında gerçekleştirildi.
 
37 genç BEBKA destekli E-Ticaret ve Dijital Pazarlama Akademisi sayesinde eğitim gördü ve birçok genç iş sahibi oldu.
 
 Proje kampları ve buluşmalarda ise en az 500 genç farkındalık kazandı.
 
120 saat teorik, 80 saat firmalarda uygulamalı verilen eğitimlerde Gürsu Belediyesi Bursa’da ilk defa Gürsu Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yapılan  Okullar Arası Dijital Oyun Yarışması ile bölgedeki gençlerin kapasitelerini ortaya çıkarmayı ve yeni genç yetenekleri keşfetmeyi  amaçladı.
 
   Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık “13-18 yaş öğrencileri kapsayan Okullar Arası Dijital Oyun Tasarım Yarışmasını okullardaki gençlere anlatmak için Kollektif Kariyer Merkezi ekibimiz 1 ay içerisinde 20 okul ziyareti gerçekleştirerek toplamda 1000 gençle Oyunla Farkındalık Atölyeleri gerçekleştirdiler. Atölyede aldıkları proje geliştirme eğitimleri ile gençler yarışmaya hazırlandılar. Yarışmada ilçemizdeki tüm okullardan başvuru alındıve toplamda 25 proje değerlendirildi. Yarışma süresince keşfettiğimiz gençler ise DİJİMER Gürsu ofisimizde 1 yıl içinde ilk oyunlarını yazacaklar” dedi.
 
 
İlk 3’e giren okullardaki gençler sahnede 5’er dk proje sunumları akabinde tablet, akıllı saat ve kulaklık hediyelerini kazandılar. Dereceye giremeyen öğrencilere de hediyeler takdim edildi.
 
 

Anahtar Kelimeler
Gürsu
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Yeni Başkan Muharrem Or
Nilüfer Belediyespor Kulübü’nün olağanüstü genel kurulunda yeni yönetim belirlendi. Yapılan oylamada...

Haberi Oku