BURSA HABERLERİ:
Gölyazı Baştan Aşağı Yenilenecek!

Bursa’nın en eski tarihi yerleşim yerlerinden biri olan Gölyazı’nın çehresi Nilüfer Belediyesi tarafından oluşturulacak projeyle değiştirilecek.

Uygarlık tarihinin en eski yerleşim birimlerinden olup tarihi ve doğal zenginliğiyle insanoğlunun en değerli kültür miraslarından biri sayılan Gölyazı’nın Türkiye ve dünyaya tanıtılması için çalışmalar sürüyor.
Nilüfer Belediyesi, Gölyazı’nın çehresini değiştirmek adına ilgili kuruluşlarla ortak projelere imza atıyor.

TÜM DİNAMİKLER DESTEK VERMELİ

Bursa’daki Akademik oda temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Mustafa Bozbey, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gölyazı’yı tüm dünyaya tanıtmak için kurum olarak ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Başkan Bozbey, “Bursa’nın en değerli tarihi miraslarından biri olan Gölyazı’da kurum olarak çehresini değiştirecek bir projeye imza atmak istiyoruz. Gölyazı Bursa’nın bir değeri. Biz istiyoruz ki tüm kent dinamikleriyle ortak bir çalışmaya imza atalım. Tüm kamu kurumları, ticari ve akademik odalar, Uludağ Üniversitesi’nin yer alacağı valilik koordinasyonunda bir protokol imzalayacağız. Protokol çerçevesinde alt yapı, üst yapı tamamen yenilecek. Bina restorasyonları ve diğer eksiklikler giderilecek. Gölyazı yep yeni kimliğiyle dünyaya kapılarını açarak konuklarını karşılayacak. Bu projeye tüm dinamik ve paydaşlardan destek bekliyoruz. Dünya üzerine coğrafik ve tarihi konumu bakımından eşsiz bir yere sahip olan Gölyazı’nın çehresini hep birlikte değiştirelim” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

MESLEKİ VE YAZARLIK KARİYERİ İLE KONUŞULUYOR
Genç ve başarılı yazar Eda Boğatemur’un mesleki çalışmalarını ve yazarlık kariyerini sizin için...

Haberi Oku