BURSA HABERLERİ:
Gezici Çanakkale Müzesi Mudanya'da İlgi Görüyor!

Çanakkale Savaşı’nda kullanılan tarihi eserlerin yer aldığı, Çanakkale Gezici Savaş Müzesi Otobüsü, Bursa’nın Mudanya ilçesinde halkının yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Mudanya Belediyesi’nin davetiyle ilçeye Çanakkale Şehitleri Tanıtım ve Araştırma Derneği tarafından ilçeye gelen gezici müzede, Türkiye’den ve Çanakkale’den toplanan savaşta kullanılan eşyalar ve belgeler sergileniyor. Belediye hizmet binası karşısındaki kordon boyunda kapılarını açan müzeyi Mudanya Belediye Başkan Vekili Erkan Altıntaş ile başkan yardımcıları Mustafa Ay ve Metin Bağcı da ziyaret etti.
Türkiye’yi karış karış dolaşarak Çanakkale’ye gelemeyenlerin bu duyguyu yaşamalarını sağlamaya çalıştıklarını belirten gezici müzenin sorumlusu Yücel Geçim, önümüzdeki yıl Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılı olduğunu anımsatarak, gençlere geçmişi hatırlatarak geleceğe hazırlamak amacıyla çaba sarf ettiklerini kaydetti.
Çanakkale Savaşlarının önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay ise, bu tür çalışmaları önemsediklerini belirterek, müzenin Çanakkale ruhunu yansıtma ve o bilinci uyandırma anlamında iyi bir çalışma olduğunu söyledi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

MESLEKİ VE YAZARLIK KARİYERİ İLE KONUŞULUYOR
Genç ve başarılı yazar Eda Boğatemur’un mesleki çalışmalarını ve yazarlık kariyerini sizin için...

Haberi Oku