BURSA HABERLERİ:
GERÇMİŞİN KÜLLERİNİ CANLANDIRDILAR!
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Hayrat Vakfı’yla yaptığı işbirliği çerçevesinde Osmangazi Gençlik Merkezi’nde Osmanlıca ve Kur’an-ı Kerim kursları açan Hayrat Vakfı ve Osmanlı Eğitim ve Kültür Derneği yetkilileri, yürütülen çalışmaları değerlendirmek üzere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin’i ziyaret etti.  
Hayrat Vakfı Bursa Temsilcisi Muhammet Bostan, Osmanlı Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Hüsrev Adiloğlu ve Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sait Adiloğlu’nun katıldığı değerlendirme toplantısında, sivil toplum örgütlerinin gençlikle ilgili yürüttüğü faaliyetlere destek verdiklerini belirten İl Müdürü Şahin, “Gençlerin daha iyi yetişmesi için sivil toplum örgütleriyle ortak çalışmalar yürütüyoruz. Sayın Valimiz Münir Karaloğlu’nun talimatları doğrultusunda tüm ilçelerimizde gençlik merkezleri kuruldu. Gençlikle ilgili başlatılan yeni yapılanma çerçevesinde sivil toplum örgütleriyle ortak çalışmalar arttı. Bu çerçevede Osmanlı Eğitim ve Kültür Derneği’yle birlikte Osmanlıca ve Kur’an-ı Kerim kursları açtık. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalar devam ediyor. Yaptığımız çalışmaların genel bir değerlendirmesini yaptık. Bu çalışmalar artarak devam edecek. Amacımız gençlik faaliyetlerinin güçlendirilmesidir” dedi. 
42 KURSİYER SERTİFİKA ALDI
İlk dönem çalışmalarında Osmanlıca kursundan 12, Kur’an-ı Kerim kursundan da 30 olmak üzere toplam 42 kursiyerin başarıyla tamamladığı kursların devam edeceğini kaydeden Hayrat Vakfı Bursa Temsilcisi Muhammet Bostan da, Bakanlıkla yapılan işbirliği çerçevesinde ilk çalışmaların Bursa’da başlatıldığını hatırlattı. 
İşbirliği çerçevesinde çalışmaların artarak 2014 yılı içerisinde de devam edeceğini ve bu yıl 250 kursiyeri Osmanlıca kursuna almayı hedeflediklerini belirten Bostan, ziyaretin anısına İl Müdürü Şahin’e İstiklal Marşı’nın Osmanlıca yazılmış tablosunu takdim etti.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Son yolculuğuna uğurlandı
Osmangazi Belediyesi’nin Ruhsat ve Denetim eski müdürü Yüksel Aslan, yakalandığı amansız hastalık sonucu...

Haberi Oku