BURSA HABERLERİ:
Gemlik Kafe Krizi Büyüyor: İnşaatı Durdurulan Sosyal Tesise Başkan Deviren ve Halktan Tepki

Başkan Deviren ve CHP İlçe Başkanı Servet Pehlivan, projenin "halkçı bir anlayışın ürünü" olduğunu vurgulayarak durdurma kararına sert tepki gösterdi.


CHP İlçe Başkanı Pehlivan: "Halkçı Hizmetin Halktan Koparılmasını Kabul Etmiyoruz"

CHP Gemlik İlçe Başkanı Servet Pehlivan, Gemlik Kafe’nin sadece bir işletme değil, sosyal bir hizmet olduğunu belirterek şikayetlerin arkasındaki anlayışı eleştirdi.

  • Sosyal Hizmet Vurgusu: Pehlivan, tesisin "emekle, alın teriyle, dayanışmayla ortaya konmuş halkçı bir anlayış" olduğunu söyledi.

  • Uygun Fiyat Garantisi: Gemlik Kafe’nin Gemlik’in en güzel noktasında vatandaşlara uygun fiyatlarla hizmet verecek bir sosyal tesis olduğunun altını çizdi.

  • Korkunun Ürünü: Projeye engel çıkarılmasının "halktan ve halkın gücünden duyulan korkunun ürünü" olduğunu iddia ederek, bu anlayışı reddettiklerini ve halkın emeğini savunacaklarını belirtti.


Başkan Deviren: "Gemlik Kafe, 150 Bin Gemliklinin Malıdır, Yıkılmasına İzin Vermem"

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, projenin tamamen kamu yararına olduğunu vurgulayarak, şikayet edenlere sert bir meydan okuma yaptı.

  • Kamu Yararı: Projenin amacının, Gemlik’in güzelliklerinin "halkın yararına kullanılması" olduğunu ve kamu faydasına hayata geçirildiğini ifade etti.

  • Sosyal Tesis Modeli: Gemlik Kafe'nin, tıpkı Bursa’daki BURFAŞ kafeleri gibi, halkın uygun fiyatlarla kaliteli hizmet alabileceği bir sosyal tesis olacağını açıkladı.

  • Eski Durumdan Farkı: Tesisin geçmişte birkaç kişinin uğradığı bir yer olduğunu, şimdi ise yüzlerce Gemliklinin nefes aldığı bir mekan haline geldiğini söyledi. Ayrıca, tesiste daha önce bulunmayan ibadethane ve tuvalet gibi imkanların da sağlandığını ekledi.

  • Şeffaflık Çağrısı: CİMER’e yapılan başvurularla tesisin kaldırılmasının istendiğini belirten Deviren, MHP İlçe Başkanı’na şeffaf yaklaşımdan dolayı teşekkür etti ve diğer şikayetçilere "Gelin konuşalım, kapımız herkese açık" çağrısında bulundu.

  • Meydan Okuma: "Bu tesis 150 bin Gemliklinin malıdır. Eğer birileri burayı yıkmak istiyorsa, buyursun gelsin; ben buradayım. Gerekirse burada otururum, ama bu alanın yıkılmasına izin vermem," diyerek kararlılığını gösterdi.


"Halka Hizmet, En Büyük Şereftir"

Başkan Deviren, Cumhuriyet Halk Partisi'nin temel ilkesi olan halka hizmet etme sorumluluğuyla hareket ettiklerini vurguladı.

  • Parti İlkesi: "Biz halka hizmeti, Hakk’a hizmet olarak gören bir anlayışın temsilcisiyiz."

  • Atatürk Mirası: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği partinin temel ilkesinin "Halka hizmet, en büyük şereftir" olduğunu hatırlattı.

  • Dayanışma Sembolü: Tesisi yıkmak yerine yaşatmak gerektiğini belirterek, buranın "Gemlik’in geleceğine dair umudun, dayanışmanın, birliğin sembolü" olduğunu söyledi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bursa Bölgesi, Organ Bağışında Yine Lider:...
Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale ve Yalova illerini kapsayan Bursa Bölgesi, organ bağışı alanında...

Haberi Oku