BURSA HABERLERİ:
Eski Meclis Üyesi İhsan Bilgili'den 11 Eylül Mesajı ve Bursa'ya Kurtuluş Anıtı Çağrısı

Bilgili, mesajında hem tarihi hatırlattı hem de yıllardır dile getirdiği "Bursa Kurtuluş Anıtı" önerisini yeniden gündeme taşıdı.


"Tarihi Unutmayalım, Milli Bilinci Yaşatalım!"

Bilgili, 8 Temmuz 1920'de başlayan ve 2 yıl 2 ay 2 gün süren işgalin, 11 Eylül 1922'de Kahraman Türk Ordusu'nun Deliçay-Hacivat Köprüsü yakınlarında verdiği muharebeyle sona erdiğini belirtti. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andığını ifade etti. Bilgili, bu tarihi günün sadece bir anma günü değil, aynı zamanda milli bilinci yaşatma sorumluluğu olduğunu vurguladı.


"10 Yıldır Söylüyorum: Bursa'ya Kurtuluş Anıtı Yapılmalı!"

Yaklaşık 10 yıldır bu konuyu dile getirdiğini belirten İhsan Bilgili, Bursa'nın kurtuluşunu ve bağımsızlık mücadelesini simgeleyen bir anıtın hâlâ yapılmamasına sitem etti. 1 Temmuz 2015'te Yıldırım Belediyesi'ne bu konuda yazılı bir önerge sunduğunu hatırlatan Bilgili, bu anıtın yapılmasının tarihi ve vicdani bir borç olduğunu dile getirdi.


Anıt İçin Somut Yer ve İşlev Önerileri

Bilgili, önerdiği anıtın konumu ve işlevi hakkında da somut fikirler sundu:

  • Anıt, herkesin kolayca görebileceği merkezi bir noktada olmalı.

  • Resmi törenlerin yapılabileceği, aynı zamanda trafik akışını aksatmayacak bir alan tercih edilmeli.

  • Anıtın bulunduğu meydan, siyasi mitinglere ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapabilecek nitelikte olmalı.

  • Kültürpark Millet Bahçesi ve Kent Meydanı öncelikli olarak değerlendirilebilir.

Bilgili, konuşmasını Bursa Valisi ve Belediye Başkanları başta olmak üzere tüm yetkililere yaptığı çağrıyla sonlandırdı ve bu anıtın geleceğe bırakılacak bir milli bilinç mirası olduğunu belirtti.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

BURSA REHBERLERİ MİSİ KÖYÜ’NDE BULUŞTU:...
Bursa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (BURSA-BRO), üyeleriyle birlikte Misi Köyü’ne özel bir Eğitim...

Haberi Oku