BURSA HABERLERİ:
Deva Partisi Osmangazi Belediye Başkanı İlhan Menge'den iddialı açıklamalar

Yerel Seçim 2024 programında kendisine sorulan soruları yanıtlayan DEVA Partisi Osmangazi Belediye Başkan Adayı İlhan Menge, 950 bin Osmangazili’nin derdine ‘deva’ olmak istediklerini belirterek; yeni kurulmuş bir parti olmalarına rağmen toplumun herkesimini kucaklayan bir anlayışa sahip olduklarını söyledi.
 
“BİZ KİTLE PARTİSİYİZ”
 
Hazineden yardım almamalarına rağmen büyük bir fedakârlıklarla seçim çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden İlhan Menge, gecenin en karanlık anının en aydınlık anına yakın olduğu düşüncesiyle hareket ettiklerini dile getirerek;
 
“Osmangazi’mizde toplumun her kesimine dokunmaya çalıştık.  Sokak sokak, ev ev gezerek vatandaşlarımızın dertlerini dinledik, talep ve şikayetlerine kulak verdik. Özellikle genç nesil üzerinde olumlu bir etki bıraktığımızı düşünüyorum. Klasik kampanyaların ötesinde bir kampanya yürütüyoruz. İnsanlarla, ağırlıklı olarak sosyal medya üzerinden bağ kurarak çalışmalarımızı ve projelerimizi anlatıyoruz. Ayrıca araçlarımızda arabesk müziği kullanarak halkımızla önemli bir bağ kurduk. Vatandaşlarımızdan pozitif dönüşler aldık. Halkımızın başta hayat pahalılığı olmak üzere bir türlü çözülemeyen ama çözülmeyi bekleyen birçok sıkıntısı var. Vatandaşlarımız, iktidar partisinin kurduğu baskı ve korku politikaları nedeniyle şikayetlerini dile getirmekten çekiniyorlar. Arabesk müziğin bu noktada vatandaşlarımızın düzene karşı isyanını dile getiriyor. Biz onların iç sesi olduk bir bakıma.  İktidar partisi hukuk ve yasa tanımadan devletin bütün imkanlarını kullanarak yerel seçim propagandasını yürütüyor. Bizim gibi yeni kurulan ve hazine yardımı almayan partiler açısından eşit şartlarda olmayan adil bir seçim olmadığını söyleyebilirim. Buna rağmen her geçen gün büyüyen, daha çok insana hitap eden bir parti olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Halkımızla inanç ve kültür farkı gözetmeksizin önemli bir bağ kurduk.  Biz dar kalıpların partisi değiliz. Biz toplumdaki her bireyi eşit ve kardeş kabul eden kitle partisiyiz” dedi.
 
“ÖNCELİĞİMİZ BAŞIBOŞ KÖPEKLER SORUNUNU ÇÖZMEK”
 
Mevlana’nın herkesi kucaklayan hoşgörü anlayışıyla hareket eden bir siyasi düstura sahip olduklarını vurgulayan İlhan Menge, projelerini hayata geçirirken istişare kültürünü benimseyeceklerini söyleyerek;
 
“31 Mart’ta Türkiye’nin her yerinde sürpriz sonuçlara imza atacağımıza inanıyoruz. Başarı hemen gelmiyor farkındayız ancak biz toprağa Deva’nın bereketli tohumlarını ektik. İnşallah bu seçimle birlikte filizlenmeye başlayacağız. Osmangazi'nin tamamına bakıldığında sanayinin dağınıklığından hava kirliliğine, şehrin sağlık yatırımlarının devlet nezninde Osmangazi'de yoğunlaşmasına rağmen hastalarımızın yatacak bir yatak dahi bulamamasından yıkılan ve yapılmayan okullara kadar bir dizi zincirleme soruna kadar 50 farklı konu başlığı elimizde bir ajanda ile çıkıyoruz seçmenin karşısına.  Önceliğimiz başta çocuklarımız olmak üzere her bir vatandaşımız için ciddi bir tehdit haline gelmeye başlayan sokak köpekleri sorununa çare bulmak. Bu noktada Sokaklar Çocukların Projemizle başıboş köpekleri sokaklardan alıp, gönüllülerin de desteğiyle internet üzerinden 24 saat canlı izlenebilecek büyük barınaklarda yaşatacağız. Ayrıca Halk Barınakları kurarak cüzi bir ücret karşılığında, evcil hayvanların barınma ve bakımına katkı sağlayacağız.  Bununla birlikte Mahalle Çeşmeleri yaparak Uludağ’ın eşsiz suyunu her mahallede vatandaşımıza ulaştıracağız. İlçemizin her mahallesine çok amaçlı etkinlik merkezleri inşa ederek vatandaşlarımızın bunlardan ücretsiz faydalanmasını sağlayacağız.”şeklinde konuştu.

“DAHA YAŞANABİLİR BİR OSMANGAZİ İÇİN ÇÖZÜM DEVA’DA”

Osmangazi’yi 31 Mart seçimlerinde Deva Belediyeciliği ile tanıştıracaklarını kaydeden Menge, bu başarabilecek kadrolara sahip olduklarına dikkat çekerek projelerini açıklamaya devam etti:
“Bina Bazlı Yerinde Dönüşüm Projesiyle, eski yapıların tamamını vatandaşımıza hiçbir külfet yüklemeden yenileyeceğiz. Daha yaşanılabilir bir Osmangazi için kişi başına düşen yeşil alan miktarını 5.10 m2'den en az 10 m2'ye çıkaracağız. Trafiğin tıkandığı ana arterleri alternatif güzergahlarla rahatlatacağız. Vatandaşımızın temel gıdaya ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla denetimleri sıklaştırarak keyfi fiyat artışlarının önüne geçeceğiz. Kahvaltısız Eğitim Olmaz projesiyle, velilerimizin de desteğini alarak ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören her çocuğumuza ücretsiz kahvaltı hizmeti vereceğiz. Her mahalleye bir kreş projenizle, çalışan kadınların 5 yaşına kadar olan çocuklarına ücretsiz kreş hizmeti sunacağız.”
DEVA Partisi’nin Türkiye’nin her yerinde kendi adaylarıyla seçime girmesini avantaj olarak niteleyen DEVA Partisi Osmangazi Belediye Başkan Adayı İlhan Menge, seçimlerde partilerin ittifak arayışının parti tabanlarında tarafından olumlu bir karşılığı olmadığına vurgu yaparak; “Siyasi partiler omurgalı siyaset anlayışını benimsemeli ve kendi kimliğiyle siyaset yapmalıdır” dedi.

 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Yeni Başkan Muharrem Or
Nilüfer Belediyespor Kulübü’nün olağanüstü genel kurulunda yeni yönetim belirlendi. Yapılan oylamada...

Haberi Oku