BURSA HABERLERİ:
CHP'den Bursa'da tarihi BAYRAMLAŞMA

Bursa'da kazanılan seçim zaferiyle birlikte çifte bayramın yaşadığı büyük buluşmada konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, “Bursa'da kazandığımız zaferi, ilk genel seçimlerde Türkiye'ye taşıyacağız” dedi.

Kültürpark Özgen Çay Bahçesi'nde gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı'nın bayramlaşma töreninde halkın yoğun ilgi gösterdiği damga vurdu.

Tören CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal, Hasan Öztürk, Kayıhan Pala, Parti Meclisi Üyesi Canan Taşer, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Harmancık Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan, İlçe Başkanları, İl-İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İl ve İlçe Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, çok sayıda partili
ve vatandaş katıldı.

Bayramlaşma töreninde kürsüye çıkan ilk isim CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş oldu.

Yeşiltaş konuşmasında şunları söyledi:

'YEREL SEÇİMLERDE TARİH YAZDIK'

“Uzun bir zaman sonra gözlerimizin içine gururla baktığımızda bir bayramlaşma sürecindeyiz. Onun için dolu bayramınız kutlu olsun demek istiyorum. Bayramımızın kutlu olsun yoldaşlarım. Birlikte geçireceğimiz güzel bayramlara… Cumhuriyet Halk Partisi Bursa örgütü olarak 31 Mart yerel seçimlerinde tarih yazıldı!

'47 YIL SONRA BURSA'YI KAZANDIK'

Tam 47 yıl önce kazandığımız ve 12 Eylül darbesiyle elde edilen imkanlarla Bursa'yı tekrar Mustafa Bozbey'le kazandık. Osmangazi Belediyesi'nin tarihinde 37. kez ilk kez Erkan Aydın'la galip geldi. 47 yıl sonra Mustafakemalpaşa'yı Şükrü Erdem'le, 20 yıl sonra Harmancık'ı Haşim Ali Arıkan'la alıp, Nilüfer'de Şadi Özdemir'le, Gemlik'te Şükrü Deviren'le, Mudanya'da Deniz Dalgıç'la altı okluşanlı bayrak dalgalandırmaya devam ettik. Tarihte ilk kez, Bursa'daki sağ siyasetin hegemonyası, böylesine büyük bir yenilgiye uğradı.”

“BU ZAFERİN MİMARI SİZLERİNİZ”

Başkan Yeşiltaş, konuşmasına “Şunun net olarak beklediğini isterim ki, il başkanlığına adaylık sürecinden bu yana, yaptığımız ne varsa tek bir şey içindi. İstedik ki Cumhuriyet Halk Partililer artık sadece haklı olmanın, aynı zamanda mutlu olsun… Bunu gören ve takdir eden, bana her fırsatta yoldaşlığın ne demek olduğunu hissettiren, omuz veren, gece gündüz demeden çalışan, yüreğini ortaya koyan ve ayrılandan vazgeçmeyip, bu başarıyı sağlayan siz yoldaşlarıma Binlerce kez teşekkür ediyorum. İlçelerinde büyük bir mücadele ortaya çıkıyor, belediye başkan adaylarım, ilçe başkanlarım, kadın ve gençlik kollarım, belediye meclis üyelerim, milletvekillerim, tüm örgütlerim ve Bursa ittifakını yaratan değerli Bursalılar sizleri yürekten destekliyorum. Bu zaferin mimarı sizlersiniz! Sağ olun var yoldaşlarım! Sağ olun var olun!” şeklinde devam etti.

“CHP, TÜRKİYE GENELİNDE AKP'YE OY VEREN 1.5 MİLYONDAN FAZLA SEÇMENİN OYUNU ALMIŞTIR”

Yeşiltaş, “Bizler, birlik ve beraberlik içinde, inanmış bir şekilde seçime girerken, büyük bir zafer kazanırken, Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarihini gölgelemek isteyenleri, seçimlerdeki yenilgisini, birleşmeye başlayanna bağlamış ve sandığa devam eden herkesin AKP'li olduğunu ima ederek açıkladığı güç bir bölgeye girmiştir. Ayrıca yaşadıkları ağır kayıplar, emekli yurttaşlarımıza yıkılma, seçim sınırları, toplumun bir bölümünün geçici bir tepkisi olarak yorumlamışlardır. Oysa Cumhuriyet Halk Partisi, katılım oranının artmasına rağmen, oy miktarı artmış ve Türkiye genelinde, daha önce AKP'ye oy veren 1,5 milyon fazla seçmenin oyunu almıştır. Değişim yaratan dinamik ise sadece emekliler değil, zayıf bırakılmış halkımızdır. Cumhuriyet Halk Partisi, sadece 10 bin liraya mahkum edilen emeklilerin değil, işçi kentlerinin de oylarını aldı. Uzun süredir kazanılamayan; Soma, Ermenek, Savaştepe ve Kırkağaç gibi maden bölgelerinde kazanılan belediyeler bunu açıkça ortaya koyuyor” dedi.

“ZÜLFİKAR ABİYE SALDIRANLAR ŞUNU İYİ BİLSİNLER Kİ ASLA DOĞRU BİLDİĞİMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Yeşiltaş, “Nilüfer'de faaliyetleriyle, Türkiye'nin belediyecilik zamanında geçmiş Mustafa Bozbey'in hayalleri ve projelerini, Bursa'yı hak ettiği yere ulaştıracaktır. Artık Bursa, yatırımların ve icraatların şehri olacaktır. Bursa, kadınların ve öğrencilerinin cevap veren, emeği en yüce değer olarak gören, barışın ve kardeşliğin hükmünü sürdürdüğü, herkesin kendini mutlu ve özgürlükçü bir şehir olacağıdır. Emin olun, halk önceleyen bir yerel siyaseti hep birlikte ilmek ilmek öreceğiz. Vereceğimiz bu mücadeleyle karşı karşıya olduğumuz zorlukları ortaya çıkarmak isteyenler olacaktır. Daha ilk gün seçimlerin sonu hazmedemeyip, parti emekçimiz Zülfikar Abi'ye saldıranlar şunu iyi bilsinler ki asla doğru bildiğimizden vazgeçeceğiz, bu kentte barışı ve huzurlarını sağlayıp gülümsememeye devam ediyor ve Bursa'da kazandığımız zaferi, ilk genel seçimlerde Türkiye'ye gideceğiz.” tasarruf kullanıldı.

“ÇİFTE BAYRAM KUTLUYORUZ”

Yeşiltaş'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise sözlerini ifade etti: “Ramazan Bayramınız kutlu olsun. Ailenizle güzel bir bayram kutlamanız en büyük dileğim. Biz aslında çifte bayramı kutluyoruz. Hepsinin büyük emeğiyle yaptığımız fedakarlıklar sonucunda 31 Mart akşamından sonra bayram havası esiyor. O nedenle çifte bayram gününde. Desteğiniz öyle değerliydi ki, size minnettarlığımı ifade etmeye devam ediyorum zorlanıyorum. Bütün bunları sizlerle birlikte başardık. Herkese gösterdik ki, el ele verilip, dayanılarak, hiç biri ötekileştirmeyince zafere ulaşılıyor. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde iyileşme. Dürüstlükle, adaletle yola devam edeceğimi sağlamak isterim. Bu kentin artık güzel şeyleri yaşaması var. Betonun yerine yeşil, rantın yerine halkın önemli ölçüde olduğu görüldü. Bu kentte hiç kimse üşümesin, açık kalmakan, eğitimden mahrum kalmak istiyor. İçinde insan olmayan hiçbir sızıntının olmaması da iyi düzenlenmiş. Hizmetlerimizi yaparken, hiç parça parçalamamamızı da bir kez daha tüm Bursalıların huzurunda ifade etmek istiyorum. Ötekileştirme değiştirmeyi reddeden bütün örgütümüz aynı şeyi düşünüyor. Halkımız sadece eşit hizmet istiyor ve bunu da sandıkta gösterdi. Bursalıların dertleriyle dertlenen yönetim anlayışıyla uygulanır. Herkese eşit hizmet götürerek bu halkanın arttırılmasını sağlar. Yıllardır Nilüfer'de yaptığımız hizmetlerle orası konuşuluyorsa bundan sonra da Bursa yönetim anlayışıyla konuşulacak. Tarih ve kültürüyle, sanatıyla, sporuyla, sosyal belediyeciliği ile Bursa'yı sürdürebilmek için çok dağınık. Emeklilerimize sözümüz var. Çiftçimize mazot, gübre sözümüz var. Yapacak çok işi var. Heyecanımız da bir o kadar çok. Bursa'yı dünya kentleriyle yarıştırır hale getiririz. Bize düşen şey çok çalışmak. Bilgimiz de var, kazancımız da var. Sizler yanımızda oldukça her şeyi başaracağımıza inancım tam” şeklinde konuştu.

“LÜKSÜMÜZ YOK, ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da konuşmasında “Bugün şu kapıdan, sel gibi akan dostlar, büyük bir sevinç mutluluk, öbür dünyada hepimizine düşen büyük bir sorumluluk var. 22 yıllık bir iktidar bütün kamu kurumlarını yaşamış, baskı yapan, CHP ve muhalefet partilerinin ilçelerde seçimleri tekrar ettiren, oyları tekrar saydıran bir yapıyla karşı karşıyayız. Ülkenin birçok yerinde CHP'nin seçim seçimlerini tekrarlamakta zorladılar. Bursa Büyükşehir'de ve ilçelerde net bir şekilde davranışı ortaya koydu. Lüksümüz yok, çok düzenli. Örgütümüzün bütün üyelerini sahiplenerek, kentimizi sahiplenerek, onların yaptığı gibi yağmalayarak değil üreterek yola yürüyeceğiz. Asıl önemli olan bundan sonraki süreç. Dayanışma ile akılla, STK'lar ile sorunları ve çözümlerini bulacağız. İktidar kamu kaynaklarını kullanarak baskı kurmuştur. Bir kişinin tüm üzerinden tüm kişisel bilgilerini barındırır. Bu gerçekleri görerek sel gibi insanların önünde hepimizin ve gökyüzüne bir söz düşmektedir. Başarmak canlıdır” kullandı.

“EKSİKLERİMİZİ ÇOK NET BİR ŞEKİLDE ORTAYA KOYMALIYIZ”

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala'da konuşmasında konuşmasında ifade etti: “Seçimden sonra CHP üyesi olmayan bazı dostlarım bana telefon açtılar. 'Seçimden sonra saklamadığım bir gülümseme var ve gülmeye devam ediyorum' diyorlar. Bunu hep birlikte yarattık. Bu gülümsemede emeği geçen İl Başkanımız Nihat Yeşiltaş ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey'e teşekkür ediyoruz. Bursa'da bu seçim 5 yıl önce kazanılabilirdi. Biz yüzde 38 oyla Türkiye'de sadece yerelde değil normalde de iktidara yürüyeceksek eksiklerimizi çok net bir şekilde ortaya koymalıyız. Analizleri yaparken hedefi de çok net bir şekilde ortaya koymalıyız”

“BİZ OLMA BİLİNCİNİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ”

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk ise şu şekilde konuştu: “Bu başarının katkısı olan tüm örgütümüze teşekkür ediyorum. İnanarak, ağzında, yüreğinde sevgi olan, birleştirici, ötekileştirmeyen, Türkiye İttifakı, CHP öznesi içerisinde birleştirici herkese teşekkür ediyorum. Bu tarihi yazan sizlersiniz. Bu olumlu tablo bizim için amaca giden yolda bir başlangıç. Bilinmeli ki yeni dönemlerde ve ötekiler olmayacak. Bizlere oy verenlerin de kazandığını, Türkiye'nin de gösterdiği tüm gösterileri gösteriyoruz. Biz olma bilincini, AK Parti'nin yıkıldığı bu bilinci yeniden inşa etmektedir. Bu zafer bizim gerçek amacımıza ulaşmamızda bir araçtır. Bu amaca, kutlu yürüyüşümüze, yerelde kazandığımız şehirlerle hep birlikte başlıyoruz.”

“HEP BİRLİKTE DAHA GÜZEL KUTLAMALAR YAPACAĞIZ”

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ise konuşmasında, “Bize oy veren, uygulamaların, bu başarıda herkesin katkısı var. Yola çıkarken söyledik. Bu seçimin kaybı yok. 'Halk ile birlikte yöneteceğiz' dedik. 'Şeffaf, hesap verebilir belediyecilik yapmak' dedik. Sizlerin değerli katkılarıyla hayata geçireceğiz. Haksızlığa, hukuksuzluğa uğradınız, pes etmediniz, baharların geleceğine inandınız ve kazandınız. Burada sadece sizlerin temsilcileriydik. Sorumluluğun bilincindeyiz. Bundan sonra koltukta yükseldikçe aşağıya ineceğiz. Gönlümüz hep şifa olacak. Biz bunları başarırsak, bana göre 2028'de olmayacak olan o seçim 2026 olarak tahmin ediyorum. O ilk yapılacak genel seçimlerin liderleri bizlerin yapacağı güzel hizmetlerdir. insanların baskıya maruz kalması, nefes almaktan adeta kullanılabileceği değiştireceğiz. Çok yorucu. Burada onun bir adımı da doğru atıp, ilk genel seçimde de bayramlaşmayı nerede sergileniyor. Hep birlikte daha güzel kutlamalar” diye konuştu.

“AMACIMIZ BURSA'NIN MUTLULUĞUNU ARTIRMAK”

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ise “31 Mart akşamı farklı bir şey oldu. Muhteşemdiniz, herkes çok emek verdi ve çalıştı. Sokaklar sadece Nilüfer'de değil, Bursa'da değil tüm Türkiye'de doldu taştı. Türkiye'nin tamamının tüm bayrağımızın rengine boyayacağız. Nilüfer'de büyük bir başarı elde ettik. Amacımız bütün Bursa'nın mutluluğunu artırmak, 2028'de bu arkadaşlarıyla birlikte olmak” dedi.

“GEMLİK KÖRFEZİ'NDEN 'VİRA BİSMİLLAH TAM YOL İLERİ' DEDİK”

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, “Bütün parti örgütümüze yürekten teşekkür ediyorum. Birlikteliğin ve başarının beraberlikten geldiğimizi gördük. Gemlik'te geriden gelmiştik ama arkadaşımızı asla kaybetmedik. Herkese dokunduk, eleştirildik ve dinledik. Dokunduğunuzda hissedebilir, bir sorunu çözebilir, yürüyebilirsiniz. Bütün parçalı ayrılık vardır. Hatalar açıkça, yanlışlar içeride ama etkilenmeliydik, yoğun bir şekilde desteklenmeliydik. Öğrenmek için çaba harcamak yerine, iyi niyeti terk etmeliyiz. Gemlik'te dolaşmadık sokak bırakmadık. Gemlik Körfezi'nde vira bismillah tam yol ileri dedik” diye konuştu.

“BAMBAŞKA BİR SİYASET YAPTIK”

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç ise konuşmasında “Bu sizin zaferiniz. Halkımızdan bize bir değişim talebi geldi ve partimiz de bu talebe uyarak bu talebi gerçekleştirdi. Kirli siyasetin içine hiç girmedik, ne öğretildiğini anlattık. Hayal kuruyorsun, dediler. Bilemeden devam ettik. Bambaşka bir siyaset yaptık ve sonucunda en büyük seçim zaferini kazandık” ifadesini kullandı.

Anahtar Kelimeler
CHPBayramlaşma
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

ARKON'dan Yuzyılın Buluşması
Artvinliler Konfederasyonu tarafından düzenlenen "STK'ların Büyük Buluşması" organizasyonuna...

Haberi Oku