BURSA HABERLERİ:
CEMALETTİN TORUN'DAN 23 NİSAN MESAJI!

Cemalettin Torun, 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Torun, mesajında, 23 Nisan 1920’nin Türkiye’de demokrasi ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı tarih olduğunu belirtirken, “Milletimiz tarihi boyunca çok şanlı, ihtişamlı dönemler yaşadı. Çok sancılı zorlu mücadelelerle de karşılaştı. Her türlü olumsuzluğa rağmen, memleketimiz üzerinde kötü niyetli amaçları olan devletlerin yurdumuzu işgal ettiği, orduların dağıtıldığı dönemde bile milletimiz üzerine giydirilmek istenen esaret gömleğini, her türlü ayrımcılığı reddederek yırtıp attı ve destansı bir mücadeleyle Kurtuluş Savaşı’nı başlattı” dedi.

DEMOKRATİK SİSTEMİN VE CUMHURİYET’İN
TEMELLERİNİN ATILDIĞI GÜN…

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde başlayan bu var olma mücadelesinde Türk milletinin topyekun ayağa kalktığını hatırlatan Torun, şöyle devam etti:

“Milli Mücadele ruhu, yurdun dört bir yanına yayılırken, o dönem için müthiş bir adım atılmış ve Ankara'da 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi dualarla açılmıştır. İşte bu adımla milletimiz kendi kaderini tayin etme hakkı elde etmiştir. Bu nedenle, azim, kararlılık, iman, birlik, kardeşlik duygularıyla, bağımsızlık aşkıyla zaferlerle taçlanan Kurtuluş Savaşımız sırasında açılan TBMM, milletimizin bağımsızlık simgesidir. 23 Nisan 1920, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayalı demokratik sistemin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gündür de."

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, TBMM'nin milli iradenin tecelli ettiği merkez olarak ortaya çıktığını da hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Yüce meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ derken millet adına görev yapan TBMM’nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan cumhuriyetimiz ve milletimizin bekasının en önemli teminatı olduğuna vurgu yapıyordu. Bu nedenle millet adına egemenlik yetkisini kullanan TBMM demokrasinin kalbinin attığı bir yerdir. AK Parti olarak biz de millet iradesiyle iktidara geldik ve bu bilinçte olduk. Milli egemenliği yaşatmanın, milletimize layık olmanın gayretindeyiz. Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da söylediği gibi Cumhuriyetimizin kuruluş ideallerine ve çağdaşlaşma hedeflerine bugün her zamankinden daha yakın bir noktadayız. Bu başarı öncelikle iradesini kararlılıkla ortaya koyan milletimizin, ardından da o iradeyi hayata geçirip cesur kararlara imza atan TBMM’nindir. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisimizle, güçlü cumhuriyetimizle, geleceğe güvenle bakıyoruz.”

CUMHURİYET’İN GELECEK VİZYONU…

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, millet iradesinin taçlandırıldığı kurum olan TBMM’nin açıldığı günü çocuklara armağan etmekle aslında Türkiye Cumhuriyeti’nin gelecek vizyonunu da ortaya koyduğunu söyleyen AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, şöyle devam etti:

“Milletimiz o tarihten bu yana genciyle yaşlısıyla çağdaş devletler seviyesine ulaşma hedefini benimsedi. Bugün gerçek anlamda yerleştirilmeye gayret edilen demokrasimizin yarattığı fırsatla her bakımdan istikrara kavuşan memleketimizin milyonlarca çocuğu, büyük bir eğitim hamlesiyle geleceğe hazırlanıyor. Geleceğimizi oluşturan çocuklarımız Türkiye’mizi, bilimin ışığı altında çağdaş medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkaracak. 23 Nisan dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı. Artık sadece bizim değil tüm dünya çocuklarının da bayramı. Bu bakımdan içerdiği anlam eşsiz nitelikte… İnanıyorum ki, bütün çocuklarımız Türkiye'nin müreffeh yarınını inşa ederken, barış içinde bir dünyanın kurulmasında da önemli görev üstlenecekler.”

23 Nisan’ın aynı zamanda barış ve sevgi dolu bir gelecek çağrısı olduğuna vurgu yapan Torun, mesajını şöyle noktaladı:

“Bu duygularla, çocuklara hem milli bir gurur hem de barış armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz Milletimizin istiklalini sağlayan, milli iradesine özgürce ortaya koymasına zemin hazırlayan ilk meclisin kahraman tüm kurucu üyelerini saygı, şükran, rahmet ve minnetle anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklarım.”

 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Metruk binalar vatandaşın güvenliği için...
Osmangazi Belediyesi, ilçe genelinde kent estetiğini bozan, kaderine terkedilmiş ve tehlike oluşturan metruk...

Haberi Oku