BURSA HABERLERİ:
BÜYÜKŞEHİR'DEN ENGELLİLERE DESTEK!
Engelli araçlarının yine engelliler istihdam edilerek Bursa’da onarılabilmesine imkan tanıyan tesis, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle hizmete açıldı.

“Bursa açısından gurur verici”Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Fevzi Çakmak Katlı Otoparkı zemininde yer alan tesisi ziyaret etti. Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin ‘Kenyap’ projesi çerçevesinde başlatılan ve Yardım Gönüllüleri ile Nilüfer Lions Kulübü’nün katkılarıyla geliştirilen tesisin Büyükşehir Belediyesi’nin yer sağlamasıyla hayat bulduğunu belirten Başkan Altepe, engelli araçlarının engelliler tarafından tamir edilecek olmasının Bursa açısından gurur verici olduğunu kaydetti.

Bursa Kent Konseyi’nden çıkan fikrin STK’ların da desteğiyle büyük bir ihtiyacın giderilmesine sebep olduğunu söyleyen Başkan Altepe, “Engellilere hizmet, bir toplumun gelişmişlik seviyesini gösteriyor. Burada yapılan da gelişmişliğimizin bir kanıtı. Artık ülke, devlet ve millet olarak belli seviye geldik. Çevrenin, tarihi eserlerin, engellilerin farkına varmaya başladık. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta yer almalarına yönelik faaliyetler de artmış oldu.” dedi.

Projenin daha önce Ankara ve İstanbul gibi illere gönderilen akülü ile aküsüz engelli araçlarının Bursa’da onarabilmesine, dolayısıyla engelliler için yeni istihdam alanlarının açılabilmesine imkan tanıdığını vurgulayan Başkan Altepe, “Engelli kardeşlerimizin başlangıç, uygulama ve sürdürülebilirliğinde rol aldığı güzel bir proje. İŞKUR da destek veriyor. Artık burada tüm engelli araçlarının onarımı gerçekleştirilebilecek. Belki büyük kapsamlı değil ama anlamlı bir proje” diye konuştu.

Fevzi Çakmak Katlı Otoparkı’nın zemin katında faaliyete geçen onarım merkezinin ihtiyaç doğduğu takdirde daha büyük mekanlara taşınabileceğini, bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen Başkan Altepe, “Engelliler için ne yapsak azdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, onarım merkezine destek sağlayan Yardım Gönüllüleri Başkanı İpek Özcan ve Nilüfer Lions Kulübü Başkanı Zeynep Diniz Gengörü’ye birer teşekkür plaket takdim etti.  Fevzi Çakmak Caddesi’nde yer alan merkezde, akülü ve aküsüz her türlü aracın tamir ve bakımı yapılabiliyor. Merkezde sadece engelliler görev alıyor.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

banner97

Türk Sağlık Sen Sendikası Şubelerinden suç...
Sağlık çalışanını sahte imzayla sendikaya üye yapılmasının anlaşılması üzerine suç duyurusunda...

Haberi Oku

banner108