BURSA HABERLERİ:
Bursalı Tekstilciler Paris'te Başarıyı Yakaladı

Sektör temsilcileri, fuarlarda yaptıkları iş görüşmelerinin oldukça verimli geçtiğini ve 2024-25 yılı ilkbahar-yaz trendlerini yerinde inceleme imkanı bulduklarını dile getirdi.

Yoğun İlgi Katılımcıları Memnun Etti

BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, 2024 yılının ilk kumaş fuarının sektör temsilcileri açısından oldukça verimli geçtiğini söyledi. Premiere Vision ve Texworld fuarlarına katılan firmaların yeni iş bağlantıları kurduğunu belirten Uğur, 70'ten fazla firmanın fuarda yeni iş birlikleri için önemli adımlar attığını ve Türk tekstil sektörünün bu organizasyonlardan yüksek beklentileri olduğunu ifade etti.

Sektördeki Durgunluk Kırılmaya Başladı

BTSO Tekstil Konseyi Başkanı Bayram Uçkun ise sektör paydaşlarının 2024 yılına umutlu baktıklarını ve sektördeki durgunluğun kırılmaya başladığını söyledi. Uçkun, bu tür fuar organizasyonlarının sektörlerin ihracatına katkı sağladığını ve BTSO'nun üyelerine ihracat odaklı çok önemli fırsatlar sunduğunu vurguladı.

Fuarlar Ürünlerimizi Dünyaya Tanıtmak İçin Çok Önemli

Premiere Vision ve Texworld fuarlarına katılan sektör temsilcileri de fuarlarla ilgili görüşlerini paylaştı. Premiere Vision katılımcılarından İlay Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ay, fuarın kendileri açısından çok verimli geçtiğini ve ürünlerinin yüzde 85'ini yurt dışına sattıklarını söyledi. Ay, fuar organizasyonlarının ürünlerini dünyaya tanıtmak için harika bir fırsat sunduğunu ve bu fuarın da ihracatlarına güç katacağını düşündüğünü ifade etti.

Dünyanın Dört Bir Yanından Alıcılarla Görüştük

İlkbahar yaz kreasyonlarını görücüye çıkarmak için Premiere Vision fuarına katıldıklarını söyleyen Seçen Tekstil CEO'su Hilal Gülseçen, fuardan umutlu olduklarını ve emeklerinin karşılığını almayı hedeflediklerini söyledi. Gülseçen, Amerika, Almanya, İspanya, İtalya, İngiltere, Meksika ve Kolombiya gibi dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerle görüştüklerini ve yaptıkları görüşmelerin siparişe dönmesini umduklarını dile getirdi.

Türk Firmaları Yoğun İlgi Görüyor

Erşat Tekstil İhracat Müdürü Ali Er, 17 yıldır Premire Vision Fuarı'na katıldıklarını ve Türk firmaları olarak yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını söyledi. Er, BTSO'nun iştiraki KFA Fuarcılık'ın desteğiyle fuarda yer aldıklarını ve bu organizasyonların katkılarıyla ihracatlarını daha üst seviyelere taşıma fırsatı bulduklarını ifade etti.

KFA Fuarcılık Mükemmel Bir Organizasyon Gerçekleştirdi

Texworld Fuarı katılımcılarından Metin Göçmengil ise fuara ilişkin yaptığı değerlendirmede sektörde pandeminin etkilerinin tamamen ortadan kalktığını ve tekstil sektöründe yeniliklere ayak uydurmanın önemini vurguladı. Göçmengil, fuarın sektöre katkı sağlayacağına inandığını ve BTSO'nun iştiraki KFA Fuarcılık'ın mükemmel bir organizasyon gerçekleştirdiğini söyledi.

Sonuç olarak, BTSO tarafından organize edilen Küresel Fuar Acentesi projesi kapsamında Bursa'dan tekstilcilerin katıldığı Premiere Vision ve Texworld fuarları oldukça verimli geçti. Fuarlar, tekstil sektörünün ihracatına katkı sağlayarak, Bursa'nın uluslararası alanda daha etkin ve güçlü bir role kavuşmasına yardımcı olacak.

BTSO'nun bu tür projeleri ile Bursa tekstil sektörünün gelişmeye ve büyümeye devam edeceğine inanıyoruz.

Anahtar Kelimeler
BursalıTekstilciler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Ali Sönmez:''Görev verilirse sorumluluk...
Yerel seçimler sonrası AK Parti'nin Bursa'da nasıl bir yapılanmaya gideceği tartışılırken,...

Haberi Oku