BURSA HABERLERİ:
Bursa'da Büyükşehir Yasası Masaya Yatırıldı!

Sorunlarını dile getirecek muhatap bulamadıklarını ifade eden muhtarlar, "Bursa Büyükşehir Belediyesi bizi Karacabey Belediyesi’ne, Karacabey de Bursa’ya gönderiyor. Büyükşehir Yasası’nda bazı eksiklikler olduğunu düşünüyoruz. Muhtarlarımıza belediye tarafından az da olsa bir ödenek çıkartılması gerekiyor." dedi. İlçe belediyesi yetkilileri ise bazı gelir kalemlerinin büyükşehir belediyesine devredilmesinden dolayı gelirlerinde azalmalar olduğundan yakındı.

Kültür Park Ahmet Bingöl Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen yemeğe Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, Belediye Başkan yardımcıları Osman Çatak, Faruk Türe ve Mehmet Vural, Muhtarlar Derneği Başkanı Kemalettin Vural, BUSKİ Karacabey Şube Müdürü Hakan Kaya, belediye daire amirleri ve muhtarlar katıldı. Karacabey Muhtarlar Derneği Başkanı Kemalettin Vural, bu toplantının daha önce yapılması gerektiğini söyledi. Hizmetliden ulaşıma, altyapıdan çöp sorununa ve muhtarların yer sorunlarına kadar çok sayıda sıkıntıları olduğunu dile getiren Vural, “Bu sorunlarımızı dile getirecek muhatap bulamıyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi bizi Karacabey Belediyesi’ne, Karacabey de Bursa’ya gönderiyor. Büyükşehir Yasası’nda bazı eksiklikler olduğunu düşünüyoruz. Örneğin küçük köylerimizdeki muhtarlarımıza belediye tarafından az da olsa bir ödenek çıkartılması gerekiyor. Önceden bazı köy masrafları köy tüzel kişiliğinden karşılanıyordu ancak şimdi muhtarlar cebinden harcıyor. Sorunlarımız dile getirilmedikçe birikiyor.” dedi.

Belediye Başkanı Ali Özkan şeffaf ve katılımcı bir belediyecilik anlayışı çerçevesinde, verilen sözlerin mutlaka yerine getirileceğini söyledi. Muhtarların düşüncelerini önemsediklerini ifade eden Özkan, “Ancak biraz zamana ihtiyacımız var. Büyükşehir Yasası ile bazı geçiş sancılarını bizler de hissediyoruz. Ama bunlar zaman içinde çözülecek. Muhtarlarımızla bu toplantıyı daha önce gerçekleştirmemiz gerekiyordu. Bu konuda haklısınız ama 30 Mart’tan sonra yaklaşık 2 ay ziyaret akınına uğradık. Sağ olsunlar Karacabey ve çevre şehirlerden çok sayıda vatandaşımız, bizleri kutladı. Bu arada Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri nedeniyle birkaç köy dışında sürekli köylerimizdeydik. Ardından birlikte çalışacağımız ekip arkadaşlarımızdan kadro kurduk. Karacabey için en iyi kadroyu kurduğumuzu düşünüyoruz. Daha sonra hukukçu, elektrik, makine ve inşaat mühendisi eksiklerimizi giderdik." şeklinde konuştu.

‘GELİRDE AZALMA VAR’

Ali Özkan, Karacabey Belediyesi’nin gelirlerinde azalma olduğunu dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti: "İller Bankası’ndan ilk 4 ay 1 milyon 582 bin, son 3 ayda da 1 milyon 21 bin TL eksik para geldi. Su gelirlerimiz BUSKİ’ye geçti. Yüzme havuzumuz günlük ortalama 4 kişiye hizmet ettiği için zararda. 3.5 milyon liralık önceki yönetimin aquapark projesini halkımızın takdirine bırakacağız. Karacabey Belediyesi’nin şu an 5 milyon 673 bin TL borcu var. Eğer buna aquapark da eklenirse toplam borç 10 milyon 373 bin lira olacak. O nedenle aquapark’ı bir kez daha düşünmeliyiz. Kent Konseyi’ni aktif hale getireceğiz. Kuracağımız Dayı Karacabey Derneği ile zengin ve yoksul vatandaşlarımız arasında köprü görevini üstleneceğiz. Yine ilçemiz derelerini korumak ve kurtarmak amacıyla dernekleşmeye gideceğiz. Yeni kaynaklar yaratma amacındayız. Belediyemize ait mekanları ihale yoluyla kiraya vereceğiz. Ayrıca mezbaha, hal ve mezarlık işleri artık Karacabey Belediyesi bünyesinde yapılacak. Bu konudaki belirsizlik ortadan kalktı. Muhtarlarımızla olan istişarelerimiz bundan sonra da sürekli devam edecek. Çünkü biz, Karacabeyimizi birlikte yönetmek istiyoruz. Bursa’ya gitmenize gerek yok. Biz buradayız, Büyükşehir’in temsilcileri burada.”

Büyükşehir Yasası’nın en büyük mağdurunun ilçe belediyeleri olduğuna dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Osman Çatak ise bu yasa öncesi hazırlıkların tam olarak yapılamaması nedeniyle sıkıntıların yaşandığını dile getirdi. Hata yapmamak ve sorunları çözmek için çalıştıklarını belirten Çatak, köylerin ihtiyaç duydukları koruculuk sorununun 10 gün içinde çözüleceğini söyledi. Ulaşım konusunda sıkıntıların olduğunu itiraf eden Çatak, bu konuda BURULAŞ’ın hat oluşturduğunu ancak araç tescil işlemlerinin henüz tamamlanmadığını kaydetti. Köy rampalarındaki sorunun ise kilo üzerinden belediye personelince çalıştırılacağı bilgisini veren Osman Çatak, bütçe imkansızlıklarına rağmen tüm sorunları çözeceklerini vurguladı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

Şarkılarla çocuklara umut oldular
BUSADER Federasyonu bünyesinde yer alan Veteran BUSADER üyelerinden oluşan TSM Korosu’nun sahneye çıktığı...

Haberi Oku