Çocukların ve ailelerin kutlamalara rahatça ulaşabilmesi amacıyla toplu taşıma ücretsiz olurken, birbirinden renkli etkinliklerle Bursa sokakları bayram coşkusuyla dolacak.
Ulaşım ve Hayvanat Bahçesi Ücretsiz, Teleferikte İndirim!
Bursa Büyükşehir Belediyesi, kutlamalara katılımı artırmak ve çocukları sevindirmek adına önemli ulaşım kararlarını kamuoyuyla paylaştı. 23 Nisan Salı (Perşembe günü kortej detayına istinaden düzeltme: Haber metnindeki tarihe sadık kalarak) günü için alınan kararlar şöyle:
-
Ücretsiz Toplu Taşıma: BursaRay, tramvay (T1, T3) ve belediye otobüsleri, 23 Nisan günü saat 00.00 ile 23.59 arasında BursaKart kullanmak kaydıyla ücretsiz hizmet verecek.
-
Hayvanat Bahçesi Müjdesi: Çocukların en sevdiği duraklardan biri olan Bursa Hayvanat Bahçesi'ne girişler bayram boyunca ücretsiz olacak.
-
Teleferik Kampanyası: Uludağ’ın eşsiz manzarasını görmek isteyenler için teleferik ücreti bugüne özel 200 TL’ye indirildi.
Dev Kortej ve Merinos Parkı’nda "Çocuk Şenliği"
23 Nisan coşkusu, görkemli bir yürüyüşle başlayacak. Çarşıbaşı’ndan saat 13.00’te başlayacak olan kortej yürüyüşü, Atatürk Stadyumu Kütüphanesi’ne kadar devam edecek. Bayramın kalbi ise Merinos Parkı’nda atacak.
Saat 14.00’te başlayacak şenlik programında neler var?
-
İnteraktif sahne şovları ve gösteriler.
-
Yaratıcılığı geliştiren atölye çalışmaları.
-
Dev oyun alanları ve eğlenceli aktiviteler.
Başkan Vekili Şahin Biba’dan Tüm Bursa’ya Davet
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 106. kuruluş yıl dönümünü gururla kutlayacaklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, tüm Bursalıları meydanlara davet etti. Başkan Vekili Biba, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Dünyanın tek çocuk bayramını bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Tüm evlatlarımızın bayramını kutluyor, ailelerimizi hazırladığımız bu büyük şölene ortak olmaya çağırıyorum. Bursa olarak el ele, gönül gönüle 23 Nisan ruhunu yaşatacağız.”



